Avertisment OMS: Țările care găzduiesc EURO 2020 vor avea parte de o „supercontagiere” cu noul coronavirus


Joi, 1 iulie 2021, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că există șanse mari ca numărul de cazuri de coronavirus să crească în ţările ce găzduiesc EURO 2020, amintind că evenimentele unde se reuneşte multă lume sunt evenimente de „supercontagiere”.


In articol:


OMS a precizat că această contagiere cu noul coronavirus poate avea loc nu doar pe stadion, în timpul meciurilor de la EURO 2020, ci și în timpul altor evenimente care au legătură cu acest campionat de fotbal.

”Nu este vorba doar despre partidele în sine, ci şi de alte evenimente conexe” competiţiei EURO 2020, a atras atenţia responsabila pentru urgenţe a OMS-Europa, Catherine Smallwood, adăugând că acelaşi lucru este valabil pentru orice eveniment cu participare numeroasă, de exemplu concertele.

Citeste si: OMS avertizează: Un nou val de coronavirus în Europa, iminent! Tulpina Delta ajunge predominantă

Sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite pentru ce-i mai rău

Ceea ce a vrut să transmită Catherine Smallwood este că sistemele de sănătate din țările participante în cadrul evenimentului sportiv EURO 2020, trebuie să fie pregătite pentru a răspunde unor creşteri puternice a cazurilor de COVID-19 care au ca origine meciurile de fotbal de la EURO 2020.

Stadionul Wembley [Sursa foto: Instagram]

De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val

epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

OMS susține că sunt întrunite toate cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

UEFA este acuzată de iresponsabilitate de către un ministru german

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, este de părere că decizia UEFA de a permite un număr atât de mare de spectatori pe stadionul Wembley din Londra unde se joacă finala și semifinala EURO 2020, este una ”absolut iresponsabilă”,

mai ales în condiţiile în care Marea Britanie înregistrează o creştere a infectărilor şi varianta Delta este acolo predominantă. Mai exact, în semifinala și finala EURO 2020, vor avea acces 60.000 de spectatori.

Euro 2020 [Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Primul oraș din România unde tulpina Delta de coronavirus se transmite comunitar!

”Reducerea contactelor la minim şi respectarea normelor de igienă sunt măsuri indispensabile, dar care greu pot fi aplicate, dacă privim imaginile de la meciuri”, a spus Seehofer.

Aglomerația de pe stadioane, îmbrăţişările pentru a sărbători victoria alimentează infectările în mod inevitabil, a explicat oficialul german, care a mai remarcat faptul că ”încă o dată aspectul comercial” primează în faţa protejării sănătăţii populaţiei.

 

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.