O „schemă de fraudare” care a durat 15 ani. Reacția fostului președinteTrump Organization, compania fostului președinte american Donald Trump, a fost pusă joi sub acuzare pentru presupuse infracțiuni financiare. Este vorba despre beneficii primite directorul financiar al companiei, Allen Weisselberg, pentru care nu ar fi fost plătite taxe, relatează CNN.

Schema de fraudare a durat 15 ani, spun procurorii din Manhattan.

Potrivit rechizitoriului, compania a plătit chiria, utilitățile și cheltuielile de parcare pentru apartamentul în care locuiesc Weisselberg și soția lui. În total, valoarea beneficiilor ajung la 1,17 milioane de dolari.

Procurorii spun că Trump Organization avea o contabilitate internă a acestor cheltuieli, pe care le scădea din beneficiile directe plătite lui Weisselberg. Acesta și-a declarat la Fisc doar beneficiile directe, iar pentru celelalte nu a plătit impozite.

Deși Weisselberg locuiește în apartamentul de pe Riverside Boulevard, închiriat de companie pentru el, din 2005, aceesta nu și-a declarat rezidența fiscală în New York  până în 2013, când și-a vândut casa din Wantagh, New York, evitând astfel plata impozitelor locale.

În rechizitoriu se menționează și faptul că între 2012 și 2017 au fost plătite taxe școlare în valoare de 359.058 dolari către școala primară Columbia Grammar, unde învățau nepoții lui Weisselberg, cu cecuri din contul lui Donald Trump semnate chiar de Trump, înainte de a deveni președinte.

Jennifer Weisselberg, fosta nora a lui Allen Weisselberg, a declarat anterior CNN că crede că Trump a plătit școlarizarea pentru cei doi copii ai săi și că a împărtășit aceste informații procurorilor.

Procurorii susțin în rechizitoriu că plățile pentru nepoții lui Weisselberg au fost „beneficii indirecte” care nu au fost incluse în veniturile lui Weisselberg și nici compania nu a reținut impozitele pentru ele.

„Weisselberg a omis intenționat taxele de școlarizare din declarațiile sale personale de impozite, în ciuda faptului că aceste plăți reprezentau venituri impozabile și au fost tratate drept beneficii de către corporația Trump în evidența internă”, se menționa în rechizitoriu.

În total, au fost aduse 15 capete de acuzare.

Weisselberg, care s-a predat procuorilor înainte de punerea sub acuzare, a pledat nevinovat pentru fraudă.

Trump:: E o „vânătoare de vrăjitoare”

Fostul președinte, care nu a fost pus sub acuzare în acest caz, a reacționat în urma anunțului procurorilor.

„Vânătoarea de vrăjitoare politică făcută de către democrații de stânga radicală continuă, acum New York a preluat sarcina. Acest lucru ne divizeazăă țara mai mult ca oricând!”, se arată într-o declarație a fostului președinte american.

Editor : M.B.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.