Peste 100.000 de certificate digitale Covid au fost emise în primele oreServiciul de Telecomunicaţii Speciale a emis, în primele ore de la lansarea platformei, peste 100.000 de certificate digitale UE privind Covid, dintre care aproape 80.000 de certificate de vaccinare, a anunțat purtătorul de cuvânt al STS.

„A fot înregistrată o cerere foarte mare de generare a certificatelor, mai ales de la momentul lansării. Platforma a fost lansată la ora 8.10, iar acum sunt peste 100.000 de certificate generate. Practic după două ore de la lansare, la ora 10.10 am avut aproape 80.000 de certificate de vaccinare emise”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al STS, locotenent-colonel Cătălin Chirca.

Potrivit sursei citate, au fost emise peste 2.200 de certificate de testare și 2.100 de certificate de recuperare.

Portalul https://certificat-covid.gov.ro a fost lansat joi, 1 iulie, pe această platformă „cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID”.

Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

  •  certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022
  •  certificatele de testare 24 de ore pentru testul rapid și 72 de ore pentru testul PCR
  •  certificatele de vindecare 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Sars Cov-2 înregistrat în platforma informatică „Corona-Forms”.

Certificatele vor putea fi eliberate în format digital, iar pentru persoanele care nu au acces la acest format primăriile, direcțiile de evidență a populației și direcțiile de sănătate publică vor putea asista oamenii pentru eliberarea lor pe hârtie.

Citește si: VIDEO Obținerea unui certificat Covid, demonstrație pas cu pas făcută la Digi24. Toate explicațiile pentru situațiile care pot apărea

Editor : A.A.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.