Rezultate BAC 2021 EDU.ro: Când se afişează notele?


Rezultate BAC 2021. După finalizarea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2021, cei peste 114.000 de absolvenți care s-au înscris la sesiunea din iunie urmează să afle primele rezultate ale examenului în data de 5 iulie.


In articol:


Rezultate BAC 2021. Mulți dintre elevii de liceu înscriși în sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat de anul acesta au terminat încă de miercuri examenele scrise, după ce au susținut ultima probă, respectiv cea la alegere a profilului și specializării.

Când se vor afișa rezultatele la BAC 2021?

Însă, pentru o parte dintre candidați, ultima probă scrisă la Bacalaureat 2021, mai exact cea la limba maternă, are loc astăzi, 1 iulie.

Astfel, după stresul și emoțiile puternice acumulate în zilele de examen, liceeni vor afla primele rezultate ale examenului de Bacalaureat pe 5 iulie, până la ora 12:00.

Notele de la examenul de Bacalaureat 2021 se vor afișa la centrele de examen, dar și pe site-ul Ministerului educației, respectiv edu.ro.

Rezultate BAC 2021: Când se afişează notele?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: EDU.ro Rezultate Evaluare Naţională 2021. Scrie CODUL TĂU pe evaluare.edu.ro 2021 şi află ce notă ai luat!

Când pot depune absolvenții de liceu contestațiile la examenul de Bacalaureat 2021?

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației pentru examenul de Bacalaureat 2021, contestațiile se pot efectua tot pe 5 iulie, în intervalul orar: 12:00 și 18:00.

Astfel, în acest interval orar, liceeni nemulțumiți de rezultatele pe care le-au obținut la examene pot depune contestații.

Astfel că, rezolvarea contestațiilor va fi gata de marți, 6 iulie, până vineri, 9 iulie, iar rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi transmise elevilor tot pe 9 iulie.

De asemenea, în acest an, liceenii au susținut probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat în starea de alertă cauzată de pandemia de COVID-19. Și totodată, conform regulilor de protecție sanitară împotriva virusului SARS Cov-2, candidații au purtat măști de protecție în

sălile de examen și au fost așezați astfel încât să se respecte regula distanțării fizice între ei. Însă, în acest an nu a mai fost necesar să se efectueze triajul epidemiologic la intrarea în centrul de examinare. Totodată, au fost eliminate panourile de plexiglas din interiorul sălilor de examen.

Rezultate BAC 2021: Când se afişează notele?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Barem Română BAC 2021: Subiectele rezolvate pentru profil uman şi real

În plus, în acest an, tot din cauza pandemiei de Coronavirus au fost făcute și câteva modificări în programă, deoarece timp de câteva

luni, elevii au făcut cursuri exclusiv online. Astfel, Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat încă din luna februarie că atât programa de la Evaluarea Națională, cât și cea de la Bacalaureat vor fi adaptate „la realitățile acestui an”.

„Sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare Pe 17 iunie, demnitarul spunea că, deși are emoții referitoare la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an, este totuși optimist, ținând cont de notele obținute la simulări.
Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare pentru Capacitate şi Bacalaureat. E punctul de care mă agăţ, au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”,
a afirmat Sorin Cîmpeanu, pentru un post Tv.

Citeste si: BAC 2021. Cum se calculează media finală la examenul de Bacalaureat și care este nota minimă pentru promovare

Astfel, elevii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune din iunie, se pot înscrie la a doua sesiune, care este programată în perioada august-septembrie. Totodată, înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 vor avea loc între 19 și 26 iulie.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.