Teste COVID Grecia. Anunţul care va revolta mii de români: Ce condiţii de călătorie se impun de la 1 iulie 2021?


Teste COVID Grecia. Anunţul care va revolta mii de români! MAE anunţă noi condiţii pentru românii care vor să intre în Grecia, începând cu 1 iulie 2021. Formularul PLF pentru călătoria în Grecia rămâne obligatoriu.


In articol:


Teste COVID Grecia. Iată noile condiţii de intrare în Grecia care se aplică după date de 1 iulie 2021 şi cum trebuie completat formularul PLF impus de Grecia.

Teste COVID obligatorii la intrarea în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, miercuri, că toate persoanele care intră în Grecia cu maşina sunt testate la frontieră, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate. Dacă rezultatul testului este pozitiv, persoanele nevaccinate intră în carantină 10 zile, iar cele vaccinate 7 zile.

„Se mențin toate măsurile de prevenție și de izolare socială aflate în vigoare până la data de 03.07.2021,
noi măsuri urmând a fi anunțate în funcție de evoluțiile situației epidemiologice”, se precizează pe site-ul MAE.

Citeste si: Condiţii călătorie Grecia 2021. Cum trebuie completat formularul PLF? Toate persoanele, testate

Pentru cursele aeriene interne actualele măsuri se prelungesc până la data de 05.07.2021.

Teste COVID Grecia – Conditii intrare Grecia 1 iulie 2021 – Conditii calatorie Grecia – formular LPF Grecia

În perioada 26.06.2021–03.07.2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene este permisă, în continuare, tuturor persoanelor care prezintă rezultatul unui test rapid, efectuat în statul de proveniență ori în cel de tranzit, a cărui valabilitate să nu fie mai mare de

48 de ore de la data prelevării.

Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniți.

Rezultatul acestui test NU poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează obligatoriu pentru toate categoriile de persoane (indiferent de statul de destinație), după intrarea în Grecia.

Citeste si: Noi reguli pentru intrarea în Grecia. Sunt testați toți oamenii care intră cu mașina în țară

Atenţionarea transmisă de MAE

MAE a transmis, miercuri, o atenţionare pentru cetăţenii români care efectuează deplasări către Grecia.

”A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene.

Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile”, a transmis MAE.

Sursa citată a precizat că, în ultima zi de carantină, toate persoanele vor fi supuse unui test tip PCR.

Teste COVID Grecia – Conditii intrare Grecia 1 iulie 2021 – Conditii calatorie Grecia – formular LPF Grecia

De asemenea, MAE precizează că toate categoriile de persoane trebuie să completeze (cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă) formularul Passenger Locator Form/ PLF, cu

datele de contact din Republica Elenă. Acest formular este disponibil pe pagina de internet: https://travel.gov.gr.

Turiştii care se deplasează cu avionul nu sunt testaţi, dar trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor.

Citeste si: Cum să descarci certificatul COVID în 8 pași simpli

”Certificatul digital facilitează libera circulaţie, dar în sensul asigurării unui acces securizat unitar la verificarea informaţiilor privind vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Fiecare stat-membru rămâne cu competenţa de a suplimenta anumite elemente, vorbim de o testare rapidă şi de a adopta anumite măsuri legată de sănătatea publică. Copiii sunt exceptaţi de la testare. Aceste măsuri se aplică persoanelor peste 12 ani”, a declarat Oana Darie, purtător de cuvânt al MAE, la Digi24.

Aceasta a transmis şi câteva recomandări.

”Aş vrea să subliniez câteva recomandări – să încercăm să evităm deplasarea în weekend, dar mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă, pentru că atunci se adună fluxuri de turişti din toată regiunea, să completăm toate documentele din timp, astfel încât să evităm timpii suplimentari. Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislaţiei din Grecia duce la nepermitarea intrării şi o amendă de 500 de euro. Faptul că poliţiştii permit să completeze la faţa locului e o decizie luată punctual de poliţiştii de frontieră. Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai uşor să mergem în Grecia cu avionul. Turiştii care intră terestru în Grecia vor fi testaţi, nu contează că sunt vaccinaţi, testaţi, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a mai declarat Oana Darie.

Teste COVID Grecia – Conditii intrare Grecia 1 iulie 2021 – Conditii calatorie Grecia – formular LPF Grecia – Vama Kulata

Tuturor persoanelor care doresc să intre pe teritoriul Greciei le este recomandat să consulte informaţiile disponibile pe paginile de internet: https://travel.gov.gr, http://www.visitgreece.gr . 

Formular PLF Grecia: Cum se completează

De asemenea, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Citeste si: Coadă de 10 km la intrarea în Grecia

Măsura efectuării, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la toate punctele de control a trecerii frontierei a devenit obligatorie.

Este în continuare interzisă circulația pe timp de noapte în intervalul orar 01:30-05:00, cu excepția persoanelor care se deplasează la serviciu ori pentru urgențe medicale. Pentru zonele aflate sub cod roșu închis de alertă epidemiologică, restricția de circulație din Grecia se aplică în intervalul orar 19:00-05:00 pe tot parcursul săptămânii.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.