Vaccinul care protejează împotriva virusului dublu mutant Delta



Reprezentanţii grupului farmaceutic american Johnson & Johnson au anunţat joi seară că vaccinul împotriva COVID-19 a prezentat rezultate promiţătoare împotriva variantei Delta şi a altor tulpini emergente ale noului coronavirus şi că acest ser asigură, de asemenea, o protecţie durabilă împotriva infectărilor.


In articol:


Vaccinul Johnson & Johnson a produs anticorpi neutralizanţi puternici împotriva tuturor variantelor noului coronavirus, inclusiv împotriva variantei Delta, a precizat compania americană.

Noua variantă de coronavirus se extinde și în România, unde a ajuns la transmitere comunitrară în județul Argeș și a produs două decese confirmate până acum.

Citeste si: Strategia lui Florin Cîțu pentru valul 4 al pandemiei: Fără restricții!

Imunitate de minim 8 luni cu vaccinul Johnson & Johnson

Varianta Delta a contribuit la creşterea bruscă a cazurilor de COVID-19 în India, care a raportat cel mai mare bilanţ zilnic al deceselor din lume.
Aceeaşi variantă a obligat în iunie Guvernul Marii Britanii să amâne cu o lună redeschiderea completă a ţării.

Durabilitatea reacţiei imunitare la recipienţii vaccinului J&J a fost de cel puţin opt luni, a precizat compania americană, potrivit căreia acest ser are o eficienţă de 85% şi poate să prevină, totodată, spitalizările şi decesul.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultima zi

Rezultat surprinzător: anticorpii, mai eficienți cu cât trece timpul

„Datele actuale obţinute după opt luni de monitorizări realizate până acum arată că vaccinul monodoză anti-COVID-19 Johnson & Johnson generează o puternică reacţie a anticorpilor neutralizanţi, care nu se diminuează în timp; dimpotrivă, am observat o îmbunătăţire de-a lungul timpului”, a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare şi Dezoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J. 

Citeste si: VIDEO| Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Grupul J&J

a transmis datele medicale sub forma unui material pre-print, potrivit Agerpres, înainte ca studiul său să fie evaluat de experţi independenţi prin procedura peer-review.

Şi alţi producători de vaccinuri anti-COVID-19, inclusiv Pfizer-BioNTech, Moderna Inc şi AstraZeneca Plc, au anunţat că serurile lor sunt eficiente împotriva variantei cu răspândire rapidă Delta.

Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Autoritățile române au anunțat al doilea deces provocat de mutația Delta Covid-19. Medicii au intrat în alertă.

Până acum au murit două persoane din cauza mutației. Primul deces înregistrat a fost al unei femei de 72 de ani. Românca era din Argeș și avea condiții medicale pre-existente. Femeia nu era vaccinată împotriva temutului virus.

Citeste si:  Cât de eficient este vaccinul anti-COVID-19 Pfizer împotriva noilor variante COVID-19?

În prezent, nu există evidențe de  transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta.  În

schimb, susțin cei de la INSP,  „există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate”.



Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.