Cel mai mare iaht din lume se construiește la Tulcea. Un apartament va costa… 10 milioane de euro (VIDEO)

[ad_1]

Cel mai mare iaht rezidenţial din lume se construieşte în România, la Tulcea. Nava va costa în total 500 de milioane de euro şi este considerată a fi primul „iaht de linie” rezidenţial. Vasul de lux va fi gata în aproximativ 3 ani, iar prețul unui apartament este exorbitant. 


In articol:


Apartamentele de la bordul Somnio vor începe de la 9,5 milioane de euro, proprietarii alegând în mod colectiv un itinerar anual. Apartamentele vor fi disponibile pentru cumpărare doar pe bază de invitaţie, iar identitatea proprietarilor va fi ținută la secret.

Citeste si: VACANȚĂ DE LUX, APROAPE DE CASĂ

Iahtul de lux, mare cât o stațiune turistică 

Iahtul Somnio va avea restaurante, baruri, o cramă cu o capacitate de 10.000 de sticle şi un beach club. Pe yaht vor fi săli de sport, o bibliotecă, precum şi spaţii de luat masa în interior şi în exterior, potrivit unui comunicat de presă al Winch Design.

Somnio va avea doar 39 de apartamente de lux la bord, dispuse pe 6 etaje şi va naviga prin lume în conformitate cu dorinţele proprietarilor.  

Pentru a-ți face o imagine despre mega-proiectul de lux, poți vedea videoclipul de prezentare de mai jos:

Somnio va avea o lungime de 222 de metri, 33.500 tone registru brut (TRB) şi grinda de 27 de metri.

Aşadar, va fi cel mai mare iaht din lume „atât pe lungime, cât şi pe volum”, când va fi lansat în 2024.

Somnio va avea cu 40 de metri mai mult decât actualul titular al titlului de cel mai lung iaht, Azzam, deţinut de familia regală din Abu Dhabi.

Citeste si: VIDEO- Viață de nabab în arest la domiciliu. Iustin Covei, fiu de magistrat, dă chefuri de pomină în complexul de lux pe care îl deține

Norvegienii construiesc mega-proiectul Somnio

Grupul norvegian Vard, unul din cei mai mari constructori şi designeri de nave din lume, care deţine şi şantierul naval Vard din Tulcea, a anunţat că a obţinut contractul pentru construcţia acestui iaht uriaş, potrivit Adevarul.

Coca şi armarea iniţială vor fi realizate la şantierul naval Vard din Tulcea, iar iahtul urmează să fie livrat finalizat de Vard Søviknes din Norvegia.

Alţi actori-cheie în proiect sunt compania-mamă a Vard, Fincantieri, Vard Design şi Vard Electro. O gamă largă de furnizori şi contractori din clusterul maritim norvegian vor fi, de asemenea, implicaţi în proiect. Design-ul iahtului a fost conceput de Winch Design (SUA) şi Tillberg Design din Suedia.

[ad_2]

Citește mai mult..