Destin tragic pentru fetița-artist de 10 ani care arăta ca un om de 80 de aniIrina Khimich, o fetiță de 10 ani din Ucraina, devenită celebră atât datorită talentului său la pictură, cât și aspectului fizic deosebit, a murit, informează presa internațională.


In articol:


Irina Khimich suferea de o boală rară, numită progerie sau sindromul Hutchinson-Gilford, care a făcut ca trupul ei să îmbătrânească prematur, ajungând să arate asemenea unei bătrân de 80 de ani.

Fata obișnuia să picteze și a început să strângă bani promovându-și lucrările pentru a-și asigura tratamentul necesar, care îi putea fi oferit doar în SUA.

Visul ei era să vadă Parisul și împreună cu familia avea planuri să organizeze o expoziție a picturilor sale în Franța.

Din păcate, datorită sindromului cu care fusese diagnosticată, Irina a suferit un atac de cord fatal, potrivit Mirror.co.uk.  

Citeste si: Fetița de 5 ani, dispărută de acasă, găsită fără suflare pe cursul râului Buzău

Ce boală rară avea micuța artistă din Ucraina

Progeria infantilă este o afecțiune foarte rară care presupune accelerarea rapidă a unor simptome ale bătrâneții. Este o maladie genetică, ce apare sporadic și afectează aproximativ 1 din 4 milioane de nou născuți.

Îmbătrânirea începe cam la vârsta de 4 ani, iar la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale îmbătrânirii, cum ar fi: păr cărunt, chelie, lipsa grăsimii din corp.

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul violului urmat de crimă din Corbu. „A recunoscut totul”

Schimbări degenerative au loc și în interiorul corpului, de exemplu ateroscleroză. Foarte puțini copii diagnosticați cu acest simptom ajung la vârsta de 13 ani.

O singură persoană care suferea de această boală a trăit până la 26 de ani.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.