Fetița de 5 ani, dispărută de acasă, găsită fără suflare pe cursul râului Buzău

[ad_1]

Fetiţa de 5 ani și șapte luni din județul Buzău care a dispărut joi seară din curtea casei a fost găsită fără suflare în apele râului Buzău, mult în aval, în județul Brăila. Conform poliției, pilotul elicopterului aflat în misiunea de căutare a zărit în în apa Buzăului silueta unui cadavru. Cel mai probabil este vorba de micuța Raisa.


In articol:


UPDATE 14.00. Corpul neînsuflețit găsit în apa râului Buzău este al fetiței dată dispărută de acasă, au confirmat reprezentanții IPJ Buzău. 

„Cadavrul recuperat din albia râului Buzău, în judeţul Brăila, a fost identificat ca aparţinând minorei de 5 ani şi 7 luni, din Găvăneşti, a cărei dispariţie a fost semnalată de părinţii acesteia în seara de 01 iulie

a.c.”, spun oficialii de la IPJ Buzău.

Citeste si: Destin tragic pentru fetița-artist de 10 ani care arăta ca un om de 80 de ani

După două zile de căutări, pare să se confirme scenariul cel mai negru în cazul fetiței de 5 ani din Buzău. Toată lumea se temea că fetița, care a ieşit din curte joi seara, în momentul în care a găsit poarta descuiată, a căzut în apele învolburate ale râului Buzău, aflat la mică distanță de casă.
Polițiștii spun că au găsit un cadavru care corespunde descrierii pe cursul râului, tocmai în județul Brăila.

„În cadrul activităților de căutare din cursul acestei zile, în urma survolarii spațiului aerian, a fost observata în apele râului Buzău, în județul Brăila, silueta unui cadavru.  Cu intervenția specifica a echipajelor Inspectoratulului pentru Situații de Urgență, urmează a se extrage cadavrul din apa și ulterior se va proceda la identificarea acestuia”, au declarat cei de la IPJ Buzău.

Citeste si: Fetita de 6 ani, cautata cu disperare

Ulterior, autorităţile vor stabili dacă este vorba despre Raisa, fetiţa care a dispărut joi seară din curtea locuinţei sale.

Căutare cu sute de poliţişti, jandarmi și voluntari

Sute de poliţişti şi jandarmi au răscolit zona, ajutaţi de câini de urmă şi de un elicopter. Operaţiunea s-a desfăşurat şi pe timp de noapte. Pentru că locuinţa copilei se află în apropierea râului Buzău, în zonă a fost adusă şi o barcă pneumatică pentru căutări, iar un elicopter MAI a survolat zona.

Poliţiştii

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost sesizaţi, joi seară, despre dispariţia minorei Scarlat Raisa Florentina, de cinci ani şi șapte luni.

Fata a plecat de acasă, din comuna Săgeata,   sat Găvăneşti, în jurul orei 21.30, şi nu a mai revenit. Atunci ea purta pantaloni scurţi de culoare roşie, fără articol vestimentar în partea de sus a corpului, și era desculţă.

Citeste si: VIDEO| Căutări disperate pentru o copilă de cinci ani cu probleme de sănătate

Micuța Raisa era diagnosticată cu autism

Cum a dispărut fetița de acasă

Nici nu se întunecase atunci când părinţii şi-au dat seama că fetiţa de cinci ani şi şapte luni a dispărut din curtea casei din Găvăneşti, județul Buzău. Disperaţi, oamenii au cerut ajutor şi mai mulţi localnici au început imediat să o caute prin preajmă.

La scurt timp, rudele au anunţat autorităţile, care au împânzit zona după lăsarea întunericului.

Forțele implicate în căutările fetei au primit ajutor de la voluntari din alte județe. Mai mulți proprietari de ATV-uri s-au mobilizat pe rețelele de socializare.

“Căutările sunt în desfăşurare, acţionând aproximativ 140 de efective din MAI – poliţişti, jandarmi, pompieri, precum şi voluntari şi sunt utilizate camere cu termoviziune, barcă pneumatică, precum şi autoturisme de teren”, a declarat Cosmin Stanciu, de la IPJ Buzău.

Potrivit presei locale, micuța Raisa era diagnosticată cu dizabilități de dezvoltare și nu răspundea atunci când era strigată pe nume.

 

[ad_2]

Citește mai mult..