O mașină cu trei bărbați a plonjat în Dunăre. Doi dintre ei, captivi în interior

[ad_1]

O mașină a plonjat, vineri noaptea, în Dunăre. În interiorul mașinii se aflau 3 bărbați cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani. Doar unul dintre ei a reușit să se salveze.


In articol:


O maşină în care se aflau trei bărbaţi a căzut în Braţul Borcea al Dunării, sâmbătă dimineaţă la primele ore, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa. 

Doar unul singur dintre pasageri a reușit să se salveze, ceilalţi doi rămânând captivi în autoturism.

Citeste si: Moartea șocantă a unei tinere de 15 ani. Iubitul a înjunghiat-o și a aruncat-o în tufiș

Mașina a căzut în Dunăre noaptea, după ora 3.00

Acţiunea de căutare a celor doi bărbați dați dispăruți este în curs de desfăşurare, sâmbătă dimineața, precizează ISU Ialomiţa. 

„Prin apel la 112, în cursul acestei dimineţi, în jurul orei 3,35, salvatorii de la Staţia de pompieri Feteşti au fost alertaţi că, în Braţul Borcea al Dunării, pe raza comunei Borduşani, un autoturism a căzut în apă. În interiorul maşinii se aflau trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 38 şi 50 de ani, din care un bărbat, cel de 38 de ani, s-a autoevacuat, iar ceilalţi doi au rămas captivi în interior”, precizează ISU Ialomiţa.

Citeste si: Șofer, găsit mort în râul Olt. A rămas blocat în mașină, la 10 metri adâncime sub apă

Mașina a căzut în Dunăre noaptea, după ora 3.00[Sursa foto: Isu Ialomita]

Bărbatul de 38 de ani care s-a salvat a sunat la 112

Bărbatul care a reuşit să iasă din autoturism a fost cel care a sunat la 112, iar spre locul evenimentului au plecat două echipaje ISU cu o autospecială şi o barcă.

„La locul evenimentului a venit în sprijin şi un echipaj al SAJ Ialomiţa, care a acordat primul ajutor medical bărbatului care s-a autoevacuat, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Feteşti.(…) În sprijin au fost solicitaţi şi scafandrii militari din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov. Misiunea este în dinamică”, se mai arată în comunicatul ISU Ialomiţa.

Citeste si: BREAKING: Au fost găsite trupurile celor două surori căzute în Dunăre

Salvatorii au început căutările cu barca pneumatică imediat cum s-a luminat, iar în sprijin au fost solicitați și

scafandri militari din cadrul ISU București-Ilfov.

Tragedie pe Dunare[Sursa foto: Isu Ialomita]

Șofer, găsit mort în râul Olt. A rămas blocat în mașină, la 10 metri adâncime sub apă

Un bărbat de 50 de ani, din Teleorman, a plonjat cu autoturismul în râul Olt, săptămâna trecută, în zona localității oltene Dăneasa.

Cu tot efortul depus de pompieri și de scafandri, precum și de echipajele medicale, șoferul, găsit în autoturism la 10 metri adâncime sub apă, nu a putut fi readus la viață.

La locul evenimentului au fost mobilizați peste 20 de pompieri din Slatina, Caracal și Stoenești, informează Olt-Alert.ro. Salvatorii au intervenit cu două bărci cu motor, o autospecială pentru descarcerări grele, două autospeciale pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare.

În sprijinul militarilor au venit și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dăneasa.
Autoturismul a fost găsit la aproximativ 20 de metri de mal, adâncime apei fiind de circa zece metri.

„Șoferul a fost găsit de echipa de scafandri, în autoturism, în stop cardio-respirator, fiind adus în scurt timp la mal unde au fost începute manevrele de resuscitare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

[ad_2]

Citește mai mult..