Primul vaccin anti-COVID „made in India”. Ce protecție oferă împotriva tulpinii DeltaNoul vaccin indian anti-COVID, Covaxin, va contribui la protejarea întregii omeniri împotriva tulpinii Delta de SARS-Cov2, promite liderul unei companii farmaceutice din statul asiatic.


In articol:


Compania farmaceutică Bharat Biotech, din India, care a dezvoltat vaccinul Covaxin, a anunțat că a încheiat analiza finală a studiilor clinice de fază 3, catalogând studiul ca fiind cel mai amplu realizat în această țară.

Citeste si: Vaccinul care protejează împotriva virusului dublu mutant Delta

Dezvoltatorul a declarat că vaccinul are o rată de eficacitate de peste 93,4% împotriva infecției severe cu Covid-19 și 77,8% împotriva infecției simptomatice, informează CNN. Studiul a implicat 25.800 de participanți, cu vârste cuprinse între 18 și 98 de ani. Dintre aceștia, 2.433 de persoane aveau peste 60 de ani, iar 4.500
aveau comorbidități.

Citeste si: VIDEO| Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Protecție împotriva tulpinii Delta

Bharat Biotech a precizat, de asemenea, că noul vaccin a oferit 65,2% protecție împotriva tulpinii Delta, care a fost detectată pentru prima dată în India și a devenit varianta predominantă în țară și în curând în întreaga lume.

Președintele și directorul general al Bharat Biotech, Dr. Krishna Ella, a declarat că rezultatul „dovedește capacitatea Indiei și a țărilor lumii aflate în curs de dezvoltare de a se concentra asupra inovației”.

Citeste si: OMS, anunț despre al treilea val Sars-COV-2: „Situația evoluează rapid”

„Covaxin nu numai că va aduce beneficii cetățenilor indieni, ci va contribui, de asemenea, la protejarea întregii omeniri împotriva acestui virus mortal (Covid-19)”, a declarat Balram Bhargava, directorul general al Consiliului Indian al Cercetării Medicale (ICMR), care a participat la dezvoltarea vaccinului.

Citeste si: Amestecarea vaccinurilor împotriva COVID-19. Una dintre cele mai bune recomandări din partea Germaniei

Covaxin, autorizat deja în 16 țări

Realizarea a două doze de Covaxin a fost aprobată pentru utilizare de urgență restricționată în India în ianuarie, înainte ca rezultatele preliminare ale studiului de fază 3 să fie publicate. Compania a primit autorizație pentru utilizare de urgență în 16 țări, inclusiv Brazilia, Filipine, Iran și Mexic.

Bharat Biotech, cu sediul în Hyderabad, poartă discuții cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a primi autorizația de utilizare. În cazul unui aviz favorabil, Covaxin ar fi primul vaccin dezvoltat în India care ar primi autorizație OMS.

Controverse privind vaccinul indian

Bharat Biotech s-a confruntat cu controverse în ceea ce privește vaccinul. La începutul acestui an, mai mulți participanți la faza a 3-a de testare, care proveneau din zonele mărginașe ale orașului indian Bhopal, au declarat pentru CNN că nu și-au dat seama că fac parte dintr-un

studiu clinic, ci au crezut că sunt vaccinați. Bharat Biotech, ICMR și Spitalul Popular din Bhopal, care au realizat studiul clinic, au negat săvârșirea unor fapte greșite.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.