VIDEO | Răniții din explozia de la Petromidia, în comă indusă


La nici 48 de ore de la explozia de la Petromidia, un alt avertisment Ro-Alert a anunțat sâmbătă mai multe explozii, urmate de un incendiu la o fabrică din zona industrială a municipiului Constanța.


In articol:


Alte explozii, urmate de un incendiu, în Constanța


Norul de fum toxic care a învăluit văzduhul s-a văzut toate stațiunile, chiar și de pe autostradă! Mai mulți martori au surprins imagini în care se observă o minge foc ce se ridică spre cer, urmată de fumul dens. Din primele informații, exploziile s-au produs într-o magazie unde era depozitat aluminiu.

Mai multe echipaje de pompieri au plecat de urgență acolo. Din fericire, nu sunt victime, dar populația Constanței a fost avertizată să evite zona pe o rază de un kilometru și să închidă geamurile dacă locuiesc în apropiere.

Citeste si: Nor toxic după explozia de la Petromidia. Ce spune mesajul Ro-Alert pentru avertizarea populației

Care sunt pistele anchetei de la rafinăria Petromidia

Până la acest moment ancheta exploziei de la Petromidia a fost derulată de mai multe instituții, printre care Poliție, procuratură și Inspectoratul Teritorial de Muncă. Se merge pe toate variantele posibile în dosarul penal și asta pentru că ar putea fi vorba despre o eroare tehnică, o defecțiune a echipamentelor sau chiar o greșeală a muncitorilor.

Au fost audiați șefii rafinăriei, muncitorii din primul schimb, plus primii pompierii care-au intervenit la locul exploziei. Urmează expertize tehnice derulate de specialiști aduși din țara, pe care investigatorii să le ia în calcul atunci când vor formula capetele de acuzare.

Citeste si: Soția tânărului ucis în explozia de la Petromidia, strigăt de disperare. „Trăiesc tragedia vieții mele, sunt văduvă la 33 de ani”

În ce stare sunt cei patru răniți din explozia de la Năvodari

Între timp au venit vești și despre victimele internate în spital. Doi muncitori transferați la București sunt în comă indusă pentru tratamentele de specialitate. Un al treilea rănit, de 27 de ani, a fost operat la șold de medicii de la Spitalul de Urgență din Constanța. Acum este stabil și conștient și e ținut sub observație în secția post-operatorie.

Al patrulea, cel mai puțin rănit, a fost externat azi dimineață, transmit reprezentanții Petromidia. Anchetatorii urmează să stea de vorba și cu ei, dar mai așteaptă și autopsia celui de-al cincilea bărbat, care a fost găsit carbonizat de către pompieri.

Citeste si: VIDEO| Explozie urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia din Năvodari! O persoană a MURIT

Alte explozii, urmate de un incendiu, au avut loc sâmbătă în zona industrială a orașului Constanța
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.