Cine este Kolos Kovalivka, posibilul adversar al FCSB-ului din turul trei preliminar al Conference League



  • Liga 1: Dinamo – FC Voluntari, luni, 20:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, luni, 22:30, Digi Sport 1

Formația din Ucraina este direct calificată în turul trei preliminar al Conference League, spre deosebire de FCSB, vicecampioana României, datorită clasării pe locul patru în ultima ediție a primei ligi din Ucraina.

Cine este Kolos Kovalivka, posibilul adversar al FCSB-ului din turul trei preliminar al Conference League

Kolos Kovalivka este un club înființat relativ recent, în 2012, însă doar din 2015 a căpătat statutul de club profesionist și a putut să se înscrie în liga a treia din Ucraina. Încă din primul an ca formație profesionistă, Kolos Kovalivka a încheiat pe primul loc campionatul și a promovat în liga a doua, unde a stat trei sezoane.

Clubul din Kovalivka a făcut pasul în primul eșalon al fotbalului din Ucraina în 2019, reușind încă din primul sezon rezultate apreciabile, care au adus-o pe locul șase la finalul campionatului.

Posibila viitoare adversară a FCSB-ului evoluează pe stadionul ”Kolos”, care are o capacitate de 5.000 de locuri.

Celebra zicală „îmi vine să plec pe Marte” este de acum realitate. Hai în Digi Online să vezi Ghid către Marte, azi de la 21:00 , numai pe Digi World!

Kolos Kovalivka bifează a doua participare în cupele europene, după ce stagiunea trecută a ajuns până în turul trei preliminar al Europa League, unde a cedat la HNS Rijeka, 0-2 după 120 de minute de joc.

Lot de sub 10 milioane de euro pentru Kolos Kovalivka

Clubul din Ucraina are un loc cu o valoare cumulată pe Transfermarkt de 9.750.000 de euro, inferior din acest punct de vedere celui de la FCSB, unde fotbaliștii cumulează o cotă de piață care ajunge la 31.150.000 de euro.

Cel mai bine cotat jucător din lotul lui Kolos Kovalivka este mijlocașul ofensiv Anatoliy Nuriev, care a fost adus chiar în această vară de la FK Minah și care are o valoare estimată la 900.000 de euro.

Tehnicianul formației pe care FCSB o poate întâlni în turul trei preliminar din Conference League este ucraineanul de 44 de ani Ruslav Kostyshyn, care a antrenează echipă încă din 2014, potrivit Transfermarkt, încă de când Kolos Kovalivka era club de amatori.

Kolos Kovalivka nu a jucat niciun meci oficial în acest sezon, însă până la turul ”dublei” cu FCSB va disputa două partide de campionat.

Confruntarea FCSB – Kolos Kovalivka se va disputa în format tur-retur, pe 5, respectiv 12 august.

Etichete: adversar fcsb conference league , kolos kovalivka



Citește mai mult..