Ce material să alegi pentru copertină terasă



O copertină terasă este ideală pentru protecția împotriva intemperiilor – indiferent dacă ai nevoie de adăpost împotriva ploii sau de o protecție de soare în acele zile mai calde de vară. Dacă ai o curte frumoasă și vrei să profiți de ea, nu numai vara, ci și când plouă sau vremea este mai capricioasă, tot ce ai nevoie este o copertină terasă.


In articol:


O copertină pentru terasă este orice formă de sistem de protecție împotriva intemperiilor, mic sau mare, pentru o terasă, balcon sau zonă de grădină.

În general, pentru vremea din România, o copertină terasă fixă este singura modalitate adevărată de a avea protecție pe tot parcursul anului.

Citeste si: Fostul președinte Barack Obama, în doliu. A murit „Mama Sarah”

Aceste structuri elegante au, de obicei, canale de apă de ploaie încorporate și sunt disponibile opțiuni suplimentare pentru acoperirea părților laterale și frontale, după cum este necesar. Articole precum jaluzele verticale, uși glisante din sticlă și altele sunt de asemenea posibil de instalat dacă vrei să închizi terasa pe unele părți sau integral.

Achiziționarea unei copertine terasă ar trebui să fie bine gândită, deoarece multe au caracteristici diferite: geamuri din sticlă transparentă, inserții din policarbonat, huse retractabile și multe altele.

Dacă petreci regulat timp în aer liber pe tot parcursul anului, vei descoperi că o copertină terasă este alegerea ideală pentru tine. Suprafața impermeabilă la lichide te va ajuta să te menții uscat, astfel încât să poți continua să îți distrezi oaspeții sau să te relaxezi în grădină, atât la soare, cât și pe ploaie.

Citeste si: Un vulcan adormit de 6.000 de ani a erupt pe neașteptate (VIDEO)

Copertină terasă din policarbonat

Majoritatea copertinelor de acoperiș din policarbonat sunt folosite pentru acoperirea zonelor din și în jurul grădinilor și teraselor. Acestea sunt o adăugire ușoară care oferă protecție împotriva ploii pe tot parcursul anului. Cele mai simple sisteme de acoperiș „înclinate” necesită doar o fixare a plăcilor de perete și apoi numărul corect de stâlpi de susținere pentru a ține grinzile de acoperiș și inserțiile de policarbonat.

Se recomandă un sistem adecvat pentru dispersia apei de ploaie și temelii din beton pentru susținerea și stabilitatea stâlpilor de susținere pentru profilul frontal.

Există companii care pot oferi soluții în care stâlpii de susținere utilizați să acționeze, de asemenea, ca o conductă de scurgere a apei de ploaie, apa coboarând direct pe stâlp din jgheaburile din față și ieșind oriunde este necesar, fie direct pe sol, fie într-o scurgere sau conducte de drenaj existente.

Copertină terasă din sticlă

Sistemele de terasă din sticlă oferă vedere clară asupra grădinii și permit acoperirea și utilizarea zonelor mici, medii sau mari pe tot parcursul anului. Veranda de sticlă va fi mai puțin zgomotoasă în condiții de ploaie puternică decât policarbonatul. Cu toate acestea, sticla este mai grea, astfel că structurile de susținere trebuie să îi facă față.

Sticla este folosită pe scară largă în zilele noastre pentru a aduce stil și lux mediului în care locuim.

Sticla este foarte populară în structuri precum sere, crame, scări și, bineînțeles, pentru a crea un acoperiș pentru o terasă minunată în aer liber. O copertina terasa din sticlă îți va permite să profiți la maximum de spațiul exterior pe tot parcursul anului. Oferă protecție împotriva soarelui, ploii și vântului. Care sunt unele dintre celelalte avantaje ale unei copertine terasă din sticlă?

O copertină terasă din sticlă nu este foarte complicat de construit. Este nevoie de sticlă plană, aluminiu și plastic pentru a fixa sticla în poziție. Desigur, este mai bine să angajezi un profesionist care să se ocupe, dar instalarea nu ar trebui să dureze mai mult de o zi. Forma terasei va depinde de preferințele tale, dar întotdeauna trebuie să dai prioritate drenajului bun.

Citeste si: Creaturi ciudate, descoperite sub Antarctica. „Nu ne-am așteptat să găsim forme de viață”

O copertină terasă din sticlă este o soluție bună pentru grădină și terasă. Sticla îți oferă o cameră luminoasă și spațioasă. Fie vreme bună, fie rea, poți petrece ore plăcute în aer liber, fără a te simți izolat de mediu. O ușă glisantă te poate duce direct din mediul din casă până în mijlocul grădinii, indiferent de vreme. O selecție de plante și mobilier vor face terasa din sticlă o încântare.

Citeste si: Jocurile Olimpice 2020: Mihaela Buzărnescu, singura româncă ce participă în proba de simplu la tenis!



Citește mai mult..