Un șofer de 90 de ani a blocat o șosea din Capitală pentru că nu-și mai amintea drumul spre casă



Situație neobișnuită în Capitală: un șofer de 90 de ani a blocat o șosea și a refuzat să mai plece de pe loc.

Bărbatul a spus că nu-și mai amintea drumul spre casă. Polițiștii locali l-au ajutat să ajungă în siguranță la domiciliu.

„Joi seara, în timp ce fluidizau traficul în zona Piaţa Sudului, poliţiştii locali s-au confruntat cu o situaţie mai puţin obişnuită: un conducător auto a oprit autoturismul pe Şos. Olteniţei şi nu a mai vrut să-şi continue deplasarea. În vârstă de 90 de ani, D.C. a solicitat sprijin agenţilor Poliţiei Locale Bucureşti, rugându-i să-l conducă acasă întrucât are probleme cu memoria și nu-şi mai aminteşte drumul”, se arată pe pagina de Facebook a Poliției Locale București.

„După identificare, poliţiştii locali l-au însoţit pe bărbat, în siguranţă, până la domiciliul său, din sectorul 5 al Capitalei. De asemenea, s-au efectuat demersuri pentru reevaluarea medicală privind dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice”, se mai arată în postare.

Acestă întâmplare aduce în atenția publicului o problemă importantă: până la ce vârstă poți conduce un autoturism astfel încât să nu pui în pericol nici viața ta, nici pe a altor participanți la trafic.

Fostul pilot de raliu Titi Aur, expert în conducere defensivă, a spus la Digi24 că vârsta e mai puțin importantă, dar că examenele medicale ar trebui făcute mai temeinic.

Editor : M.B.



Citește mai mult..