VIDEO – Fetiță ucisă în vijeliile apocaliptice

[ad_1]

Parcă s-a dezlănțuit iadul în vestul și centrul țării – aflate aseară sub cod roșu sau portocaliu de furtuni violente. Un vânt ca un urgan a spulberat totul în cale ca la o apocalipsă. A rupt copaci și i-a azvârlit peste case și mașini. Pe Valea Ilvei, din Mureș, o fetiță de numai 6 ani a murit strivită sub un brad doborât de vijelie peste cortul în care era cu părinții și cu sora ei mai mică. 


In articol:


Când s-a pornit urgia, copila de 6 ani era împreună cu părinții și cu surioara ei mai mică la picnic pe Valea Ilvei din județul Mureș. Mama le-a luat pe cele două fetițe să se adăpostească în cort de furia vremii, însă vijelia turbată a secerat un brad uriaș pe care l-a azvârlit

peste ele.

Citeste si: Tragedie uriașă. Un copac a căzut peste cortul în care se aflau două fetițe, de 5 și 6 ani

Sora fetiței ucise în furtună, operată de urgență

Speriat, tatăl a sunat la 112- dar medicii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze viața micuței. Femeia de 34 de ani și cealaltă fiică a ei, de 5 ani, au fost preluate de o ambulanță SMURD- cu multiple răni- și duse în grabă la spital, cea
mică fiidn operată de urgență.

Citeste si: Codul portocaliu de caniculă, extins de ANM. Furtuni puternice în jumătate de țară

„Sora ei de 6 ani avea lovituri în zona capului și la șold, iar mama avea o fractură la braț, la umăr”, spune Bexa Alexandru, primarul din Lunca Bradului. 

Ana Pantea-purtatorul de cuvânt al spitalului din Mureș: „A suferit o intervenție chirurgicală pentru leziuni abdominale.

În prezent este stabilă hemodinamic”

Vijelii apocaliptice în centrul și vestul țării

Furtuna s-a abătut și peste localitatea Dej din județul Cluj ca o apocalipsă, iar vântul, cu un vuiet înfricoșător a spulberat totul în cale. În imaginile filmate de oameni se vede cum bucăți din acoperișuri au fost luate pe sus și plimbate ca niște hârtii.

„Iată ce putere a avut vijelia.

Copacii au fost înclinați până la pământ”. Unii au cedat și s-a prăbușit peste mașini- în vreme ce ploaia căzută cu nemiluita din cer a inundat străzile cât ai clipi.

Citeste si: Alertă meteo de furtuni puternice. Capitala, temperaturi de foc și vijelii

După ce a trecut potopul s-au văzut pagubele. Mai multe mașini au fost grav avariate.
„Noi din timp am avertizat garda de mediu să taie lemnele astea.

copaci bătrâni, nu? da sigur!” „În interior e totul.. parbrizul!”.

Iar casele și blocurile distruse… „Nu vijelie…. ceva de speriat!”, se minunează oamenii.

Iată cum s-a prăbușit acoperișul unui bloc într-unul din apartamente- noroc că nu era nimeni acasă! Scene de speriat au fost filmate și în Gilău!

Jumătate de țară a fost aseară sub avertismente de Cod Portocaliu şi Cod Galben de furtuni periculoase…

Ba chiar- la un moment dat- meteorologii au emis cod roșu pentru unele județe de la munte și au fost trimise avertizări RoAlert pentru ca oamenii să se adăpostească.

În zonele vizate au lovit vijelii puternice, vânt de peste 80 km/h, grindină, fulgere şi ploi. Iar fenomenele extreme vor continua!

[ad_2]

Citește mai mult..