Preoți ai bisericii subordonate Rusiei au organizat un protest anti-vaccinare la Chișinău

[ad_1]

Un grup de preoți și cetățeni, afiliați Mitropoliei Moldovei, care este subordonată Bisericii Ortodoxe a Rusiei, s-au adunat, marți, în centrul Chișinăului, la un protest împotriva vaccinării anti-COVID-19 și a „vaccinării obligatorii”, deși în Republica Moldova nu există nicio prevedere legală care ar impune obligativitatea imunizării.

Protestul a fost organizat la puțin timp după ce Mitropolitul Vladimir a avut o întâlnire cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în cadrul căreia cei doi au discutat despre importanța dialogului și cooperării între Biserică și Stat, informează site-ul Agora.md.

Jurnaliștii moldoveni notează că în 28 mai, Mitropolia Moldovei a emis un comunicat de presă în care a precizat că „salută vestea campaniei de vaccinare care ar putea diminua și stopa actuala pandemie”. Aceste declarații au reprezentat o schimbare a retoricii față de acest proces, după ce în luna mai 2020 reprezentanții bisericii vorbeau despre „pericolul lui Bill Gates pentru umanitate sau despre riscul tehnologiilor 5G”.

Rata de vaccinare în Republica Moldova este sub 20% pentru imunizarea cu ambele doze, în timp ce numărul infectărilor cu noul coronavirus crește. 

La mijlocul lunii iulie autoritățile statului au luat în discuție ipoteza vaccinării obligatorii a unor categorii profesionale, respectiv cele care desfășoară activități cu publicul, însă nu s-a luat o decizie în acest sens. 

În Republica Moldova funcționează două biserici ortodoxe, una a Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române de la București, și cea a Moldovei, subordonată bisericii conduse de Patriarhul Kirill de la Moscova. 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

[ad_2]

Citește mai mult..