Primul focar de coronavirus din valul 4Un focar de Covid 19, primul confirmat oficial în valul 4 al pandemiei, a izbucnit la un centru social de primire copii din județul Buzău.


In articol:


Focar de COVID-19 la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi evaluare din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Buzău. Infectarea celor opt persoane, 6 copii și 2 educatori, a fost confirmată în urma testării rapide, potrivit G4 Media, care citează Prefectura Buzău.

Citeste si: „S-ar putea să existe situații”. Premierul Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre „școli închise” în pandemie

„Toate persoanele au simptome ușoare”

„În data de 28.08.2021, 8 persoane din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă şi Evaluare aparţinând DGASPC Buzău (2 angajaţi – educatori şi 6 beneficiari – copii) au fost testaţi cu teste rapide care au indicat rezultat pozitiv pentru SARS-CoV2. Toate au simptomatologie uşoară şi au fost evaluate în UPU. Revenim cu amănunte după finalizarea anchetelor epidemiologice”,  au transmis reprezentanţii Instituţiei Prefectului Buzău.

Citeste
si:
Doi copii mici, internaţi în stare gravă cu coronavirus. Ce greșeală au făcut mamele lor

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare

Sâmbătă, la Buzău, au fost raportate alte 11 cazuri de Covid 19, 6 dintre bolnavi fiind vaccinaţi. Pacienţii au vârste cuprinse între 35 de ani şi 91 de ani.

Dintre cele 11 cazuri noi, două sunt din Buzău, două din Râmnicu Sărat, două din Grebănu, două din Costeşti şi câte unul din Valea Salciei, Vadu Paşii şi Bisoca.

6 persoane din cele 11 confirmate cu coronavirus sunt vaccinate, arată sursa citata.

Citeste si: Raed Arafat, anunț cumplit în ziua CEA MAI NEAGRĂ din valul 4 al pandemiei. „Din păcate…”

„În afara celor 11 cazuri, a mai fost înregistrat încă un caz pozitiv de infectare la o pacientă în vârstă de 42 de ani, revenită pe teritoriul României din Turcia pe data de 19 august 2021.

Aceasta s-a testat conform legislatiei în ziua a-8-a de carantină. Deoarece de la intrarea pe teritoriul României, pacienta s-a aflat în carantină, locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că acest caz nu a fost alocat judetului Buzău. Pacienta este izolată iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, anunţă Instituţia Prefectului Buzău.

Citeste si: Jurnalistă celebră, moartă după vaccinul anti-COVID

Posibil focar la o mănăstire

Recent, un alt focar de COVID-19 a fost depistat la o mănăstire din județul Iași. Nouă maici din obștea de 18 sunt infectate, două dintre ele fiind internate cu forme medii la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, potrivit ziarului Libertatea.

România a depășit, sâmbătă, pragul de 1.000 de persoane infectate cu coronavirus, în 24 de ore, pe care nu îl mai atinsese din data de 11 mai.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.