Noi reguli pentru românii care pleacă în Spania. Bucureștiul și județul Ilfov au intrat pe lista roșie


Autoritățile din Madrid au luat o nouă decizie după ce Bucureștiul și județul Ilfov au intrat pe lista roșie. Află ce documente trebuie să prezinți dacă mergi în Spania.


In articol:


Persoanele care provin din Bucureşti sau din judeţul Ilfov trebuie să prezinte, începând de luni, la îmbarcarea spre Spania, certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei.

De asemenea, vor completa formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es. Măsura este valabilă până în 5 septembrie inclusiv.

Citeste si: Vizitele suspendate la Spitalul Județean din Buzău de la 1 septembrie. Care sunt excepțiile

Capitala României și tot județul Ilfov- pe lista roșie

Bucureştiul şi judeţul Ilfov intră pe lista roşie, iar restul României rămâne pe lista verde, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Spania.

„Începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii provenind din oraşul Bucureşti sau judeţul Ilfov trebuie: să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei; să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es”, conform reprezentanţei diplomatice.

Reguli pentru intrarea în Spania.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bilanț coronavirus, vineri, 27 august 2021. Aproape 1.000 de cazuri noi și astăzi

De la aceste reguli,

fac excepție minorii sub 12 ani de la prezentarea certificatului digital european, însă se menţine obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceştia.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se menţin condiţiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es

Românii care vor merge pe insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării.

Citeste si: Medicul Adrian Streinu-Cercel știe când se va termina pandemia COVID-19: „Urmează încă cel puțin două valuri!”

Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni.
Conform celor mai recente date, rata de infectare în Ilfov este 0,89, iar în Bucureşti este 0,74.

Citeste si: Un polițist de 43 de ani din Arad, răpus de COVID-19. Ultima postare pe Facebook, tulburătoare



Citește mai mult..