Atenţionare MAE: În Germania este o grevă a mecanicilor de locomotivă, care durează până în 7 septembrie


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, vineri, o atenţionare de călătorie pentru Germania, deoarece mecanicii de locomotivă Deutsche Bahn se află în grevă, până în 7 septembrie.


In articol:


MAE precizează că vor fi afectate cursele feroviare pe distanţe lungi şi cursele regionale, în special legăturile feroviare dintre Berlin şi bazinul Rhein-Ruhr, precum şi dintre Hamburg şi Frankfurt am Main.

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Germania, acolo unde este o grevă a mecanicilor de locomotivă


Conform Ministerului Afacerilor Externe, în Republica Federală Germania, în perioada 3-7 septembrie (ora 02:00), mecanicii de locomotivă ai concernului Deutsche Bahn se află în grevă.

„Este cea mai lungă grevă organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL). Sunt afectate cursele feroviare pe distanţe lungi şi cursele regionale pe întreg teritoriul federal, cu precădere legăturile feroviare dintre Berlin şi bazinul Rhein-Ruhr, precum şi dintre Hamburg şi Frankfurt am Main.
Deutsche Bahn va încerca să asigure curse la interval de două ore pe rutele cele mai importante, iar în estul Germaniei vor fi puse la dispoziţie şi autobuze. De asemenea, compania Lufthansa s-a oferit să organizeze curse speciale. Călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră sau pentru amânarea acestora. Biletele de tren cumpărate/rezervate pentru intervalul de timp afectat de grevă vor putea fi folosite până la data de 17 septembrie 2021”
, a anunțat MAE.

Atenţionare MAE: În Germania este o grevă a mecanicilor de locomotivă, care durează până în 7 septembrie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bucureștenii se pot vaccina anti-COVID într-un autobuz. Care este programul caravanei mobile

Astfel, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Berlin: +493021239555, +493021239514, +493021239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în R.F. Germania: +491601579938.

Citeste si: FOTO| Un adevărat arsenal de arme au descoperit polițiștii în urma unui apel 112 în care o femeie a spus că este amenințată de concubinul eiCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.