Prefectul Capitalei anunță noi măsuri. Ce se întâmplă chiar înainte de începerea școlilor

[ad_1]

Prefectul Capitalei a anunțat o şedinţă a CMBSU pentru a prelungi măsura obligativităţii purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor. Noile măsuri vor intra în vigoare înainte de începerea noului an școlar.


In articol:


Prefectul Capitalei a transmis că va participa la o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul zilei de marți sau de miercuri. Alin Stoica a precizat că vor decide prelungirea măsurii privind obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului şcolar pe 13 septembrie.

Citeste si: Alin Stoica: Cei care merg în cluburi sau la festivaluri trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COVID

Ce a transmis Prefectul Capitalei

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala.
Şedinţa va fi marţi sau miercuri”,
a afirmat Alin Stoica, duminică pentru News.ro.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunță că variantele de COVID-19 vor avea alte denumiri

Noi măsuri în București.[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educației a menționat că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică. După depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Ministrul a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

Citeste si: Se pot organiza serbări școlare în 2021. Care sunt regulile epidemiologice pe care trebuie să le respecte profesorii

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că, în eventualitatea apariţiei unui caz de COVID-19 într-o clasă, în cazul celor de până la clasa a 6-a, copiii trec în online 14 zile, cu posibilitatea testării la 8 zile şi a reîntoarcerii la cursuri, dacă testele

sunt negative. În cazul celor din clasele mai mari, copiii vaccinaţi sau care au trecut prin boală pot continua să înveţe faţă în faţă. Purtarea măştii în curţile şi în aer liber aferente şcoli nu e mai obligatorie, cu excepţia festivităţii de deschidere a şcolii.

Citeste si: Bucureștiul se întoarce la restricții?! Prefectul Capitalei anunță ce măsuri vor intra în vigoare dacă incidența crește în următoarele zile


[ad_2]

Citește mai mult..