Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va decide dacă se reintroduce obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul școlilor


Autoritățile se întrunesc, astăzi, într-o ședință pentru a stabili dacă va fi reintrodusă obligativitatea purtării măştii de protecţie în apropierea scolilor, potrivit prefectului Alin Stoica.


In articol:


Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va dicuta într-o ședinta o posibila introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor.

Autoritățile vor decide dacă masca de protecţie va redeveni obligatorie în jurul școlilor


Potrvit prefectului Alin Stoica, autoritățile vor discuta î vederea reintroducerii măștilor la 50 de metri în jurul școlilor, astfel încât să se prevină transmiterea virusului în grupurile formate după și înainte de ore. În capitală, marți, au fost raportate 314 cazuri noi de COVID-19 și incidența în ultimele 14 zile de 1,14.

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor”, afirmase anterior prefectul Alin Stoica.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va decide dacă se reintroduce obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul școlilor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Care sunt restrictiile care se aplica daca o localitate are o incidenta de peste 4 la mie a cazurilor de COVID-19

Astfel, măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, pentru ca regula să fie respectată.

„Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a mai adăugat Alin Stoica.

Citeste si: Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară a variantei DeltaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.