Se întâmplă în România. S-au reimpus restricțiile de circulație, iar magazinele se închid la 18:00



Este primul oraș din țară în care rata de infectare cu noul coronavirus a depășit șapte la mie.


In articol:


Valul patru al pandemiei, pune încet, dar sigur, stăpânire pe România. În orașul Bechet din județul Dolj, rata de infectare a depășit șapte la mie, astfel că autoritățile au fost nevoite să reintroducă restricțiile de circulație, obligativitatea purtării măștii în

spațiile publice deschise, dar și închiderea magazinelor la 18:00.

Școlile rămân închise dacă situația nu se îmbunătățește până la data de 13 septembrie

Cum rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 7,28 la mia de locuitori, în Bechet, vor fi închise și restaurantele, sălile de fitness, dar și sălile de jocuri de noroc. Locuitorii vor avea interzis și la evenimente private, precum nunți și botezuri.

O altă veste ce-i nemulțumește este purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice deschise, în locurile aglomerate cu risc de infectare.

Citeste si: Vaccinarea coronavirus în România. Câți români aleg serul împotriva COVID-19

Magazinele se vor închide la ora 18:00, iar circulația va fi și ea interzisă între orele 20:00 și 5:00

Închiderea magazinelor și circulația între orele 20:00-05:00, sunt restricțile valabile în weekend, dar care se vor aplica și în restul zilelor, dacă numărul infectărilor nu se va diminua.

„Magazinele se închid la ora 18. De la ora 20 până la ora 5 dimineața sunt restricții de circulație. Mai avem și cazuri când nu înțeleg, nu vor să stea. Dacă rata de pozitivare se va menține peste 6 la mia de locuitori, măsurile restrictive de weekend vor fi impuse și în timpul săptămânii”, a declarat Gigi Stamin, viceprimarul orașului Bechet.

Citeste si: Care sunt restrictiile care se aplica daca o localitate are o incidenta de peste 4 la mie a cazurilor de COVID-19



Citește mai mult..