Guvernul britanic amână aplicarea unor controale vamale asupra importurilor din UE

[ad_1]

Guvernul britanic a anunţat marţi că amână introducerea de controale vamale complete asupra importurilor provenind din Uniunea Europeană, în condiţiile în care Regatul Unit se confruntă deja cu dificultăţi de aprovizionare.

„Vrem ca întreprinderile să se concentreze mai degrabă pe relansarea lor postpandemică decât să se confrunte cu noi exigenţe la frontieră şi din acest motiv am stabilit un nou calendar pragmatic pentru introducerea de controale complete la frontieră”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Frost, într-un comunicat. „Întreprinderile vor avea acum mai mult timp pentru a se pregăti pentru aceste controale ce vor fi puse în aplicare progresiv pe parcursul anului 2022”, a adăugat el.

Controalele vamale la produse alimentare importate din UE vor fi amânate până în iulie 2022

Pandemia de coronavirus a provocat probleme de aprovizionare în Regatul Unit, care se resimt mai ales în sectorul agroalimentar, unde noi reguli privind importul de produse de origine animală ar urma să fie introduse începând cu luna viitoare, notează AFP. 

Pentru a acorda mai mult timp întreprinderilor să se adapteze, aceste reguli vor fi amânate până la 1 ianuarie. Guvernul a decis de asemenea ca, în pofida faptului că declaraţiile şi controalele vamale vor fi introduse la 1 ianuarie 2022 după cum era prevăzut, declaraţiile în materie de siguranţă şi securitate, cum sunt certificatele fitosanitare, să nu fie cerute înainte de 1 iulie 2022.

Astfel, controalele vamale la produse alimentare importate din Uniunea Europeană vor fi amânate până în iulie 2022, deşi urmau să intre în vigoare pe 1 ianuarie.

În Regatul Unit, problemele de aprovizionare s-au amplificat din cauza penuriei de mână de lucru, în special în transportul rutier, o problemă agravată de Brexit, care complică intrarea în această ţară a lucrătorilor europeni, mai ales în domeniul logisticii sau al industriei alimentare.

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..