Cei patru agresori reținuți în urma atacului mafiot din Suceava au fost eliberați și puși sub control judiciar



Agresorii jurnaliștilor și ai activistului de mediu bătuți crunt într-o pădure din județul Suceava sunt liberi. Cei patru, care au fost reținuți inițial, au fost puși sub control judiciar.  Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei precizează, într-un comunicat, că sâmbătă s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat).

În fapt s-a reținut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, județul Suceava, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.

Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați. Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică.

Instituția precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duși la audieri. Cei doi erau însoțiți de un alt jurnalist. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.

Citește și: Tánczos Barna, despre cazul activistului de mediu și al jurnaliștilor bătuți în pădure: Agresorii să suporte consecințele legale maxime

Editor : A.A.



Citește mai mult..