Joe Biden i-a dat de înțeles lui Boris Johnson că șansele pentru un acord comercial SUA-UK post-Brexit sunt mici

[ad_1]

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, s-a întâlnit pentru prima oară cu Joe Biden la Casa Albă, la invitația președintelui american, într-o încercare de a obține mult doritul și așteptatul acord comercial SUA-UK post-Brexit, însă conform informațiilor din presa americană și britanică, Biden a sugerat că șansele de a semna un astfel de acord sunt reduse. În această situație, guvernul de la Londra ar lua în calcul intrarea într-un acord comercial nord-american existent, scrie BBC.

Joe Biden a sugerat că șansele unui acord comercial bilateral între cele două țări sunt mici. Downing Street a precizat, însă, că prioritatea sa este încă obținerea unui acord doar cu SUA.

Conform BBC, însă, miniștrii britanici ar lua în considerare inclusiv alăturarea la un pact comercial nord-american pre-existent în cazul în care SUA continuă să considere că un pact bilateral nu reprezintă o prioritate.

Anterior, nici Boris Johnson nu s-a arătat încrezător în șansele semnării unui acord comercial cu administrația Biden înainte de următoarele alegeri prezidențiale din SUA – „Americanii negociază dur”, spunea premierul britanic.

Biden le-a spus reporterilor veniți la Casa Albă că va discuta „un pic” despre comerț cu Johnson.

În perioada referendumului pentru Brexit, campania pro-ieșire din UE a avut ca punct central un eventual acord comercial cu SUA, susținerea fiind că Regatul non-UE va putea să negocieze cu ușurință acorduri comerciale mai avantajoase pentru el decât cele negociate de Comisia Europeană.

Editor : Adrian Dumitru

[ad_2]

Citește mai mult..