Drept la replică al lui Costel Alexe pentru Octavian Berceanu



Costel Alexe îi cere lui Octavian Berceanu să clarifice declarațiile făcute vineri seară, la Digi24, potrivit cărora un fost ministru al mediului a făcut presiuni politice asupra sa și l-a sunat să vadă dacă nu se mai „înmoaie”. Întrebat de jurnalistul Claudiu Pândaru dacă este vorba despre Costel Alexe, fostul șef al Gărzii de Mediu a spus doar că „este foarte recent” și că nu este vorba de Tanczos Barna. „A fost sau nu a fost sunat de Costel Alexe de când a preluat conducerea Gărzii de Mediu?”, întreabă fostul ministru din Guvernul Orban.

„Din noiembrie 2020, de când am plecat din funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, nu l-am sunat, nu l-am contactat direct sau indirect pe domnul Berceanu. Dacă ar cunoaște codul administrativ, ar ști că are obligația legală, nu doar morală, de a denunța orice încălcare a legii. La nivelul acesta, niciun demnitar din prima linie a administrației statului român nu își poate permite să lanseze astfel de acuzații în spațiul public, fără să le probeze. Altminteri, nu face decât să perpetueze sarabanda dezinformărilor și a insinuărilor doar pentru a-și clădi o imagine.

Fac un apel la responsabilitatea declarațiilor și îi cer public clarificări domnului Berceanu pentru a risipi orice umbră de suspiciune referitoare la declarațiile sale: a fost sau nu a fost sunat de Costel Alexe de când a preluat conducerea Gărzii de Mediu?”

Fost ministru al Mediului în Guvernul Orban, Costel Alexe, a solicitat drept la replică în urma declarațiilor făcute de Octavian Berceanu la Digi24, cu privire la anumite presiuni politice din timpul mandatului său ca șef al Gărzii de Mediu.

„În prima lună, au zis că poate găsim soluții, poate ne mai înmuiem, poate vedem întreaga paletă de soluții. Da. Dar, în momentul în care se intervine peste comisar, avem DIICOT, avem DGA-ul, avem DNA-ul. Și au încetat. Oameni politici”, a spus Octavian Berceanu, la Digi24.

Acesta a răspuns astfel întrebării cu privire la posibile presiuni politice asupra sa, când era șef la Garda de Mediu. „Era panică că schimbam șefii”, a menționat Berceanu.

Fostul șef al Gărzii de Mediu nu a dorit să spună numele fostului ministrul care l-a sunat, însă a precizat că e vorba de „un ministru foarte recent”. Cel care i-a fost consilier a depozitat ilegal un milion de metri cubi de deșeuri chiar pe caseta de colectare a apelor uzate din Popești-Leordeni, care s-a prăbușit în vară din această cauză.

Editor : I.C



Citește mai mult..