PSD va depune marți o moțiune de cenzură dacă cea a USR PLUS – AUR va fi blocată de CCR

[ad_1]

PSD este pregătit cu moțiunea de cenzură, în funcție de decizia Curții Constituționale a României (CCR). Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a spus că social-democrații fie votează moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, fie depun propria moțiune, care e scrisă și are semnăturile.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus, luni, la Antena 3, că PSD este pregătit pentru orice decizie ar lua, marți, CCR.

„Mâine (marți – n.r.) avem decizia CCR-ului, indiferent care este. Dacă nu există conflict, imediat intră (moțiunea – n.r.) pe ordinea de zi, într-o zi sau două la vot. Tot PSD-ul va vota această moțiune. Dacă există conflict, imediat după decizia CCR eu am anunțat deja colegii să avem un Consiliul Politic Național (…). O să solicit colegilor mei ca mâine să depunem moțiunea PSD, care este pregătită”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că există semnăturile pentru moțiunea de cenzură și textul este deja scris.

„O să cerem joi citirea moțiunii dacă este conflict, iar luni, cel târziu, să avem votul”, a afirmat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că social-democrații vor alegeri anticipate și nu vor vota un guvern minoritar PNL.

Citește și: Cîțu: Vom negocia cu toate partidele pentru a susține Guvernul

CCR va judeca marți sesizarea de conflict constituțional între Guvern și Parlament, depusă de premierul Florin Cîțu privind moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR.

Editor : A.C.

[ad_2]

Citește mai mult..