Florin Cîțu: PSD și USR-AUR se întrec pentru a arunca țara în haos. Ce spune premierul despre decizia CCR



Premierul Florin Cîțu a spus marți că interpretarea sa asupra deciziei Curţii Constituţionale privind conflictul juridic între Guvern şi Parlament este că CCR i-a dat dreptate, iar moţiunea de cenzură USR PLUS şi AUR ar trebui să meargă la vot pentru a fi respinsă. În cazul în care nu e respinsă, Cîţu a precizat că va sesiza din nou Curtea.

„În primul rând trebuie să așteptăm motivarea deciziei CCR. Știți foarte bine că o decizie a CCR trebuie, în integralitatea ei, respectată de toată lumea, inclusiv de Parlamentul României.

Putem să interpretăm, eu spun că mi-a dat dreptate CCR, a spus că este conflict juridic. După aceea spune, pentru a închide această problemă trebuie să meargă la vot și singura soluție este să fie respinsă, dar asta este ce văd eu”, a declarat marți Florin Cîțu.

În caz contrar, spune premierul, „vom apela la CCR din nou și veți vedea că vom avea dreptate”.

Referitor la cea de-a doua moțiune, depusă de PSD, premierul spune că în Parlament este o competiție a celor care vor să arunce țara în aer: „Pe de-o parte avem o coaliție USR-AUR, pe de altă parte PSD, se întrec pentru a arunca țara în haos și vor să dea jos Guvernul”, a mai spus Cîțu.

Întrebat dacă va propune colegilor din PNL, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, să meargă la consultări la Palatul Cotroceni tot cu el propunere de premier, Florin Cîţu a replicat: „Întâi să vedem moţiunile la vot. După aceea vom lua o decizie în BPN”.

„Astăzi avem un Guvern care funcţionează normal şi poate să dea ordonanţe. Eu nu lucrez cu scenarii. Sunt 1.000 de scenarii, nu are sens să discutăm fiecare scenariu. E o competiţie a două partide care vor să arunce ţara în aer. Ne uităm la ei, vedem cu se dezbate în Parlament, noi ne ocupăm de guvernare.

Haideţi să ajungă moţiunile la vot să vedem că PSD votează cu USR şi cu AUR, să vedem că USR votează cu PSD. Dacă cei de la USR decid să nu vină la guvernare înapoi, mergem cu propuneri de miniştri mai departe”, a explicat Cîţu, care a precizat că va veni săptămâna viitoare în Parlament cu noile propuneri de miniștri.

Editor : I.C



Citește mai mult..