Lucian Bode, despre haosul raportărilor deceselor de la Constanța: Cei de la fața locului au greșit. Raed Arafat o să explice

[ad_1]

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că șapte pacienți au murit vineri în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, nu nouă, așa cum au comunicat „greșit” cei de la fața locului. „Ei trebuie să lămurească, eu am vrut să vă aduc informația corectă”, a spus Bode, care a spus Raed Arafat va face declarații în acest sens.

„Șapte oameni au murit. Vorbim de șapte oameni care au murit, cinci în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale.

Inițial, cei care au comunicat au greșit, spunând că șapte sunt în spital la fața locului și doi după ce au fost relocați. Au greșit.

Eu vă spun public, șapte oameni au murit.

Cu siguranță vor lămuri de ce au comunicat greșit. Când au comunicat cei de la față locului, au considerat că sunt 7 morți la fața locului și doi după ce au ajuns la spital. În realitate au fost cinci la spital și doi după ce au fost transferați.

Toate aceste date vor fi clarificate la față locului de cei care au comunicat greșit inițial. Raed Arafat e la fața locului și coorodonează ancheta.

Ei trebuie să lămurească, eu am vrut să va aduc informația corectă”, a spus Lucian Bode.

„Nu e normal că în 2021 să moară oameni în spital în urmă unui incendiu”, a adăugat Bode.

Ministrul a mai spus că pompierii au făcut două controale la spitalul constănțean, în noiembrie 2020 și unul în februarie 2021. „Acolo au fost constatate disfuncționalități și nereguli și au fost aplicate sancțiuni”, a declarat Bode, fără să spună însă dacă acestea au fost remediate.

Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei, a declarat că nouă din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au decedat și că au fost găsiți în pat. 

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..