Trei morți și sute de oameni răniți într-un oraș din Egipt, după ce au fost atacați de scorpioni



Trei persoane au murit și câteva sute au fost rănite după ce au fost înțepate de scorpionii care au invadat orașul Aswan, din sudul Egiptului, în urma unei furtuni puternice, relatează BBC.

O furtună violentă, cu grindină și tunete, a avut loc vineri într-o zonă din apropierea Nilului, iar torentele formate în urma ploilor au adus în oraș scorpioni care au invadat străzile și casele. 

Aproape 450 de persoane au fost înțepate de scorpioni, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății.

În Egipt trăiesc unii dintre cei mai letali scorpioni din lume. Veninul unui scorpion negru cu coadă grasă poate ucide oamenii în mai puțin de o oră. Este un fenomen relativ frecvent ca atunci când plouă tare scorpionii să fie purtați pe străzi de ape. Uneori, și șerpii sunt deranjați.

Oamenii au fost îndemnați să rămână acasă și să evite locurile cu mulți copaci.

Centrele medicale din satele din apropierea munților și deșertului au primit doze suplimentare de antidot, iar  medicii de la centrele de vaccinare au fost retrași pentru a trata înțepăturile de scorpioni, a declarat un oficial din domeniul sănătății.

Veninul scorpionului poate cauza dificultăți de respirație, contracții musculare și mișcări neobișnuite ale capului. Anti-veninul este utilizat ca măsură preventivă înainte de apariția simptomelor, dar poate funcționa și după ce simptomele încep să se agraveze.

Editor : Luana Pavaluca



Citește mai mult..