„Lecție de magie” într-o sală de spectacole arhiplină din Târgu-Mureș. Poliția anunță amenzi



Un spectacol „de magie” s-a desfășurat, sâmbătă, la Palatul Culturii Mureș, cu sala arhiplină, în condițiile în care astfel de evenimente pot fi organizate la doar 30% din capacitatea sălii. Poliția anunță amenzi pentru organizator, potrivit Mediafax.

Sesizarea a venit în urma unei postări pe Facebook, în care autorul scrie despre o „lecție” de organizare de evenimente de către un „magician din București”. În imaginile postate de acesta, Palatul Culturii Mureș este arhiplin.

„Dacă nu faci promovare decât pe ascuns și nu știe nimeni, poți face ce vrei. Aparent doar unii organizatori de evenimente trebuie să respecte legea”, a scris autorul postării.

Având în vedere imaginile, polițiștii din Târgu Mureș s-au sesizat și au stabilit că sâmbătă, între orele 16:00-17:00, a fost organizat un spectacol de teatru interactiv, fără respectarea reglementărilor în ce privește triajul epidemiologic și numărul de participanți raportat la capacitatea sălii.

„Polițiștii au identificat organizatorul evenimentului, în persoana unui bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, reprezentant al unei societăți comerciale, din București. În cauză urmează a fi aplicate sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, anunță poliția.

Editor : Liviu Cojan



Citește mai mult..