Kelemen Hunor: În coaliția PNL-PSD-UDMR încrederea între parteneri este mică. Asta nu înseamnă că nu poate crește

[ad_1]

Kelemen Hunor a spus marți seara, la Digi24, că în actuala coaliție PNL-PSD-UDMR încrederea între parteneri este mică. „Dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate crește gradul de încredere. Eu sunt un om optimist din fire”, a declarat liderul UDMR.

Întrebat care este diferența dintre negocierile PNL-USR-UDMR si cele dintre PNL-PSD-UDMR, și care este gradul de încredere între parteneri, Kelemen Hunor a a spus că gradul de încredere nu diferă.

„Gradul de încredere nu diferă față de vechea coaliție. E mică. A fost mică și în decembrie, ați văzut, a ținut 9 luni de zile din păcate. Dacă era un grad de încredere mare și puteam să creștem gradul de încredere prin deciziile luate împreună și prin aplicarea deciziilor, atunci probabil că acea coaliție, PNL-USR-UDMR, n-ar fi avut un sfârșit atât de brutal, în septembrie”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24..

„Și acum există acest grad de încredere destul de scăzut, dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate crește gradul de încredere. Eu sunt un om optimist din fire, reînnoiesc speranța în fiecare dimineață când mă trezesc, și sper că prin deciziile comune reușim să creștem această încredere între parteneri. Până la urmă nu se poate fără încredere. Va fi greu de guvernat dacă nu ai încredere”, a mai spus liderul UDMR.

„Această coaliție mare, o coaliție dificilă, fără doar și poate, poate să asigure stabilitate pentru România, poate să însemne și o reformă substanțială, dacă ne gândim că totuși e o coaliție cu aproape 70% în Parlament”, a completat acesta.

„Pentru acest lucru trebuie să știi că vrei să mergi pe termen lung. Trebuie să faci proiecte pe termen lung, inclusiv anumite reforme constituționale și ale statului”, a conchis Kelemen Hunor.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..