România se califică în faza grupelor principale la Campionatul Mondial de handbal, după o victorie categorică împotriva Kazahstanului



Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, duminică, în faza grupelor principale ale Campionatului Mondial din Spania, după ce a obţinut a doua victorie în grupa preliminară, cu un scor categoric 38-17 (14-9), împotriva Kazakstanului. 

În primul meci disputat la Campionatul Mondial, România a câștigat vineri împotriva Iranului tot cu un scor categoric: 39-11 (20-3).

Principalele marcatoare ale României în meciul de duminică au fost Moisă – 6 goluri, Dincă – 5, Pintea – 5, Bazaliu – 5. Ca și la primul meci, echipa a avut parte de o galerie numeroasă, formată din români stabiliţi Spania.

Din lotul României nu face parte cea mai titrată jucătoare, Cristina Neagu, care a decis să nu mai participe la acţiunile naţionalei în 2021, după ratarea calificării la JO de la Tokyo.

Astfel, cu două victorii şi 4 puncte în grupa preliminară C, România se califică în grupele principale, în care va întâlni echipele calificate din grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

În ultima etapă a grupei C, luni, se vor juca meciurile Kazakhstan – Iran şi Norvegia – România, care vor stabili configuraţia finală a clasamentului şi a treia echipă calificată mai departe.

32 de echipe naţionale participă la Campionatul Mondial din Spania, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica apoi în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Echipa României se află la a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile. La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmares patru medalii mondiale: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).



Citește mai mult..