Un fost șef al unei companii de stat din Republica Moldova și-ar fi achiziționat o insulă în Marea Mediterană


Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, a declarat miercuri seară la TVR Moldova că un fost șef de companie de stat de peste Prut ar deține în proprietate o insulă în Marea Mediterană, notează publicația Agora.md.

„Nu de mult, un individ a fost luat la întrebări. Atenție, el are cumpărată o insulă în Marea Mediterană. Este aşa un individ care, nu ştiu dacă a fost deputat, dar a condus o întreprindere strategică de stat. Oamenii ajung să îşi cumpere insule!”, a declarat Igor Grosu.

Șeful legislativului de la Chișinău nu a vrut să ofere detalii despre acest subiect, invocând secretul anchetei, dar a afirmat că persoana la care a făcut referire este sub lupa autorităților competente.

„Nu aş vrea acum să dau detalii, deoarece este parte a anchetei. De aceea trebuie să ne asigurăm că în sistemul judiciar rămân oameni care într-adevăr vor să lupte și care într-adevăr au văzut aceste ilegalități”, a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

De asemenea, președintele Parlamentului de la Chișinău a spus că statul încă luptă cu unele grupări criminale, cărora le displac ultimele modificări ale legislației care au fost făcute. Este vorba despre astfel de inițiative precum interzicerea înstrăinării infrastructurii strategice. 

Problemele de corupție din Republica Moldova nu sunt ceva nou. La începutul lunii ocotmbrie, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut chiar în clădirea Procuraturii Generale. De altfel, după ce a obținut majoritatea absolută la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) al președintei Maia Sandu a anunțat că va declanșa rapid câteva mecanisme menite să curețe justiția de la Chișinău. 

Citește și: Maia Sandu: Escrocii au folosit R. Moldova ca țară de tranzit pentru a spăla bani. Forțele ruse trebuie retrase din Transnistria

Editor : M.D.B.



Citește mai mult..