VIDEO. Cum reacționează un teckel în fața unui câine-robot

[ad_1]

Imagini amuzante cu „cearta” dintre un câine-robot și doi câini teckel sunt genul de videoclipuri pe care le trimiți prietenilor pe WhatsApp, dar ar putea fi, de fapt, un simbol al viitorului care ne așteaptă. Pe măsură ce roboții devin tot mai versatili, e posibil ca la plimbare să întâlnim și căței mecanizați, care nu par a fi pe placul celor biologici.

O înregistrare video, publicată de Reuters în iunie 2020, a fost filmată la Sankt Petersburg în apropierea locului unde se desfășura Forumul Economic Internațional. Protagoniști sunt doi câini teckel și un câine-robot, Spot, dezvoltat de compania Boston Dynamics. Nivelul de interacțiune și mișcările robotului sunt impresionante. Cei doi câini biologici și robotul se fugăresc și se ațâță unii pe ceilalți, așa cum ar face oricare alți câini în realitate, numai că doi dintre ei sunt vii, iar celălalt e făcut din circuite, șuruburi și camere video.

Inițial câinii-robot ar putea fi folosiți doar în anumite domenii, cum ar fi operațiunile de salvare riscante pentru oameni. Dar pe măsură ce costul lor va scădea și când se vor putea baza din ce în ce mai mult pe inteligența artificială, nu va fi neobișnuit să vedem un câine-robot însoțind o persoană pe stradă, scrie La Repubblica.

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..