Ministrul Sănătăţii: Valul 5 al pandemiei va dura cel puțin două luni. Când va fi vârful

[ad_1]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că valul al cincilea al pandemiei va dura cel puțin două luni, văzând care este situația din alte ţări, și că lunile de risc maxim sunt februarie şi martie 2022.


In articol:


Valul al cincilea al pandemiei de coronavirus va dura cel puţin două luni, consideră Alexandru Rafila, care a adăugat că februarie şi martie vor fi lunile de risc maxim.

Citeste si: Alexandru Rafila: „Decizia privind introducerea certificatului verde va fi una politică, după ce va exista un consens în coaliţie”

„Eu cred că valul al cincilea al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate. Probabil că va dura cel puţin două luni, văzând ce se întâmplă şi în alte ţări.
Nu avem de unde să ştim cât timp va dura, dar vedem cam cum evoluează lucrurile. Cred că lunile de risc maxim sunt lunile februarie şi martie”, a declarat Alexandru Rafila, marţi la Parlament.

Alexandru Rafila, noi precizări despre certificatul Covid 

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că persoanele vaccinate doar cu o doză vor primi un certificat electronic COVID, însă de-abia după ce se vor vaccina cu a doua doză
acesta va deveni definitiv.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță despre Covid-19: „Impactul este semnificativ mai mic la copii decât la adulți, dar nu este zero”

Potrivit News.ro, Alexandru Rafila a precizat că certificatul va fi aplicat numai pe teritoriul statului nostru şi românii care vor să călătorească în alte ţări trebuie să respecţie legislaţia europeană din domeniu care este în vigoare.

Valul 4 a adus o creștere a cazurilor și în rândul tinerilor

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare Covid-19, a afirmat, marți, că tinerii și copiii au un risc mai scăzut de a face o formă gravă a bolii decât celelalte categorii de vârstă, dar probabilitatea nu este 0.

În valul 4, în raport cu celelalte valuri, a existat și o creștere a cazurilor de Covid 19 în rândul tinerilor, asta pentru că noua tulpină Delta se răspândește mult mai rapid decât forma inițială„, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor nu reprezintă o obligativitate față de persoanele încadrate în alte categorii de risc, dar nu înseamnă că nu poate fi luată în vedere.

[ad_2]

Citește mai mult..