Un bărbat din Vaslui este suspect de Omicron. Acesta a trecut prin boală și e vaccinat cu schema completă



Alte două cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron au fost depistate la Iași. Unul dintre cazuri îl vizează peun bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Vaslui, vaccinat cu schemă completă în 2021 și trecut prin boală în octombrie 2020. Acesta are o formă ușoară a bolii, cu febră și durere de cap.


In articol:


Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a informat miercuri, 22 decembrie, că probe recoltate de la două persoane infectate cu COVID-19, la care există suspiciunea de prezență a variantei Omicron, au fost trimise pentru secvențiere la Institutul „Matei Balș”.

,,Astăzi, am ridicat suspiciunea înaltă, în cazul a doi pacienți, de infectare cu varianta Omicron. Am trimis spre București probele recoltate așteptând secvențierea și, probabil, confirmarea. Un pacient este internat în cadrul Spitalului Parhon, iar proba celuilalt a venit prin intermediul DSP. Dr. Florin Roșu: Pacoentul care este internat se află la Spitalul Clinic „Dr.
C. I. Parhon” din Iași. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din județul Vaslui, care s-a prezentat la spital cu o afecțiune urologică. Acesta nu a călătorit nicăieri în ultimele două săptămâni și nici nu știe să se fi întâlnit recent cu persoane care au fost în străinătate”
, a declarat Florin Roșu.

Citeste si: Certificatul verde va intra în vigoare din ianuarie pentru angajați. Care sunt categoriile exceptate?

Bărbatul prezintă simptome ușoare

Pacientul este internat la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași. Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din județul Vaslui, s-a prezentat la spital cu o afecțiune urologică.

Acesta nu a călătorit nicăieri în ultimele două săptămâni și nici nu știe să se fi întâlnit recent cu persoane care au fost în străinătate.

„Este o suspiciune la care am cerut confirmarea prin teste specifice, fiind vorba despre un bărbat care a fost depistat pozitiv în octombrie 2020 și vaccinat cu schemă completă în 2021. A venit la spital cu un test rapid pozitiv și cu simptomatologie specifică: disfagie, cefalee și febră”, a precizat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

Individul pare să sufere de o formă ușoară a bolii, dar a rămas în spital pentru supraveghere și tratament specific.

Citeste si: Bilanț vaccinare, 22 decembrie. Câte persoane s-au imunizat în ultimele 24 de ore?



Citește mai mult..