Premierul israelian a intrat în izolare după ce fiica sa de 14 ani a fost testată pozitiv la coronavirusPrim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, a intrat în izolare, duminică, după ce fiica sa de 14 ani a fost testată pozitiv la coronavirus, a anunțat biroul premierului, citat de Reuters. După ce a aflat de rezultatul testului fiicei sale, Bennett a plecat de la reuniunea săptămânală de cabinet pentru a intra în izolare la domiciliu.

Infectarea cu coronavirus a fiicei lui Bennett, care a fost vaccinată, a precizat biroul premierului, vine pe fondul unei răspândiri cu repeziciune a coronavirusului în Israel, cauzată de deosebit de contagioasa variantă Omicron. Biroul premierului nu a dezvăluit dacă adolescenta a fost infectată cu varianta Omicron sau cu Delta, mai precizează Reuters, citat de Agerpres.

Înainte de şedinţa de cabinet, Bennett, care s-a vaccinat cu o și cu doza a treia în 20 august, precum şi alţi membri ai guvernului lui au făcut teste antigen rapide, la care au primit rezultate negative.

Bennett şi-a atras critici după ce soţia şi copiii săi au fost în vacanţă în străinătate mai devreme în decembrie, în ciuda apelurilor sale către israelieni de a contribui la îngrădirea Omicron prin anularea planurilor de călătorie în afara ţării.

Ulterior, guvernul său a aprobat măsuri de interzicere a călătoriilor israelienilor în majoritatea ţărilor. Aceste măsuri au fost precedate de interzicerea intrării străinilor în Israel, aminteşte Reuters.

Cel mai nou bilanț al infectărilor din Israel a arătat 1118 de persoane s-au infectat cu varianta Omicron a coronavirusului, dublu față de ziua precedentă. 

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.