Raed Arafat, anunț despre restricțiile care vor fi luate după Sărbători


Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), este de părere că numărul cazurilor de coronavirus va crește după perioada Sărbătorilor de la sfârșitul anului și că anumite măsuri vor fi luate de autorități în ianuarie 2022.


In articol:


Raed Arafat a avertizat, într-o intervenție la un post TV, că orice interacțiune din perioada Revelionului 2022 este un risc în plus, mai ales la varianta Omicron care se transmite

mult mai ușor.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila susține că nivelul de vaccinare în România este de 50%

Raed Arafat, despre restricțiile din ianuarie 2022: Poate că vor fi unele măsuri de reducere a contactului

„Orice situație acum, după cum evoluează pandemia, crește numărul cazurilor.
Poate că vor fi unele măsuri de sănătate publică, nu neapărat de restricții cât măsuri cum am avut și până acum de reducere a contactului, de control în sensul în care să ne asigurăm că cei care intră într-o zonă sau alta să fie cu probabilitatea cea mai mică să fie infectați sau cu probabilitatea cea mai mică să facă forma gravă.
Dar asta urmează să se discute”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citeste si: VIDEO| Nici nu a trecut bine Crăciunul că românii au și început din nou goana după cumpărături. Pescăriile, luate cu asalt

Raed Arafat: „Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate” 

[Sursa foto: Guvernul României]

Recomandările șefului DSU pentru noaptea dintre ani

Șeful DSU spune că ar trebui să ne alegem invitații la Revelion care vin la noi acasă după două elemente: dacă sunt vaccinați sau testați. „Iar dacă mergem la restaurant ar trebui să nu dansăm în hore mari”, pentru că ne putem îmbolnăvi de COVID, spune secretarul de stat din MAI.

Raed Arafat ne avertizează însă și de ce poate urma după distracția de Sărbători.
„Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare”, a explicat Arafat la Antena3.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultima oră despre certificatul COVID-19

„Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate”, mai spune șeful DSU.



Citește mai mult..