Rusia se pregăteşte să înceapă un exerciţiu nuclear. Scenariul negru, dezvăluit de la Londra



Rusia se pregăteşte să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategic, a declarat joi ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace. Oficialul de la Londra a atras atenţia că acţiunile Kremlinului merg în direcţia greşită, în ciuda eforturilor de a găsi o soluţie diplomatică.


In articol:


Șeful Apărării de la Londra a precizat că țara sa deţine informaţii secrete conform cărora Rusia pune la punct planuri pentru aşa-numite operaţiuni fabricate, ca pretext de a invada Ucraina,

precum şi pentru atacuri cibernetice şi alte activităţi de destabilizare.

Citeste si: Klaus Iohannis îi întâmpină pe militarii SUA veniți în România (LIVE VIDEO)

„În ciuda discuţiilor, direcţia în care evoluează situaţia este una greşită”, a declarat Wallace la BBC Radio.

„Rușii se pregătesc să înceapă în curând un exerciţiu nuclear”  

„Ruşii îşi înmulţesc în continuare batalioanele tactice. Se pregătesc să înceapă în curând un exerciţiu nuclear strategic şi vedem de asemenea activităţi şi în alte zone”, a adăugat el.

Într-un interviu separat pentru LBC Radio, Wallace a mai afirmat că în acest moment progresele pentru rezolvarea crizei ucrainene sunt lente şi că există posibilitatea ca Marea Britanie să trimită trupe
suplimentare în estul Europei dacă va fi nevoie, pentru a-şi sprijini aliaţii.

Citeste si: Unde ne ascundem în caz de război. Lista adăposturilor antiaeriene din România, publicată de IGSU

Cum îl descrie Joe Biden pe Putin: „Tipul cu arme nucleare şi fără prieteni” 

În discuţiile sale private, preşedintele american Joe Biden se referă la lideri străini mai puţin oficial, pe care îi caracterizează într-o manieră colocvială, ca de exemplu pe preşedintele rus Vladimir Putin, pe care îl consideră „tipul cu arme nucleare şi fără prieteni”, sau pe cancelarul german Olaf Scholz, care nu este Angela Merkel, a dezvăluit marţi postul de ştiri american NBC News.

Portalul rusesc RBC aminteşte că într-un interviu pentru ABC News, în martie trecut, Biden a fost întrebat dacă îl consideră pe Putin un ”ucigaş”.

”Mmm, da. Cred că este”, a răspuns atunci Joe Biden, care se confruntă în prezent cu una dintre provocările majore apărute pe plan extern de la preluarea mandatului: ameninţarea Rusiei de a invada Ucraina, potrivit Agerpres.



Citește mai mult..