Italia, eliminată surprinzător de Macedonia de Nord din cursa pentru CM 2022. Alte rezultate de la meciurile de baraj


Surpriză de mari proporții, joi seara, la Palermo, unde naţionala de fotbal a Italiei, campioana europeană en titre, a fost eliminată din cursa pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022 de Macedonia de Nord, care a învins-o cu 1-0 în semifinalele barajului pentru turneul final din Qatar. Echipa din mica țară balcanică se calificase în play-off în dauna României.

Într-un meci în sens unic, dar în care nu a reuşit să înscrie, Squadra Azzurra a primit lovitura de grație chiar în final (min. 90+2), când Aleksandar Trajkovski l-a surprins pe Donnarumma cu un şut de la circa 25 de metri. Trajkovski a marcat însă pe un stadion pe care a evoluat timp de patru sezoane la Palermo (2015-2019), relatează Agerpres.

Italia ratează astfel a doua Cupă Mondială consecutivă, după ce în 2018 nu a jucat în Rusia, fiind eliminată de Suedia, ceea ce nu se mai întâmplase în ultimii 60 de ani.

Macedonia de Nord, calificată în play-off în dauna României, după ce a reușit un punctaj mai bun în grupă, va juca finala barajului pentru CM 2022 cu Portugalia, care a dispus de Turcia cu 3-1. La Skopje oamenii au ieșit pe străzi și au sărbătorit victoria neașteptată a echipei lor.

La Skopje oamenii au ieșit pe străzi și au sărbătorit victoria neașteptată a naționalei nord-macedonene, care s-a calificat în finala barajului pentru CM 2022, după ce a eliminat Italia Foto: Profimedia Images

În finala unui baraj s-a calificat şi Ţara Galilor, după 2-1 cu Austria, graţie dublei reuşite de Gareth Bale (25, 51), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Ben Davies (autogol, 64). Ţara Galilor îşi va afla adversara ulterior, având în vedere că duelul dintre Scoţia şi Ucraina a fost amânat.

Suedia, calificată în finala barajului în prelungiri

Selecţionata Suediei, cea care purtase ghinion Italiei la ediția trecută a calificărilor pentru Campionatul Mondial, s-a calificat și ea în finala barajului de accedere la Cupa Mondială de fotbal 2022, după ce a învins Cehia cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), la capătul prelungirilor, joi seara, la Solna, în semifinalele play-off-ului. Unicul gol al partidei a fost înscris de Robin Quaison (110), după o combinaţie cu Alexander Isak.

În finala barajului, Suedia va juca în deplasare contra Poloniei, pe 29 martie.

Polonia nu a jucat în semifinale, beneficiind de suspendarea adversarei sale, Rusia.

Rezultate semifinalele play-off-ului

  • Italia – Macedonia de Nord 0-1; a marcat: Aleksandar Trajkovski 90+2.
  • Portugalia – Turcia 3-1; au marcat: Otavio 15, Diogo Jota 42, Matheus Luiz Nunes 90+4, respectiv Burak Yilmaz 65. Burak Yilmaz a ratat un penalty în min. 85 (şut peste).
  • Suedia – Cehia 1-0, după prelungiri; a marcat: Robin Quaison 110.
  • Ţara Galilor – Austria 2-1; au marcat: Gareth Bale 25, 51, respectiv Marcel Sabitzer 64.
  • Meciul Scoţia – Ucraina a fost amânat.
  • Meciul Rusia – Polonia nu se dispută, Rusia fiind suspendată de UEFA.

Editor : Luana Pavaluca



Citește mai mult..