Comisia Europeană: Până la 80% dintre cetățenii UE au avut deja Covid-19Comisia Europeană a transmis, miercuri, că estimează că între 60% și 80% din populația Uniunii Europene a trecut deja prin infectarea cu Covid-19, relatează Reuters.

„Se estimează că între 60% şi 80% din populaţia din UE a avut până acum COVID-19”, a declarat comisara europeană pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, într-o conferinţă de presă.

Agenţia pentru sănătate publică din cadrul UE a precizat că numărul cazurilor raportate de Covid a acoperit până acum aproximativ 30% din populaţia europeană, dar dacă la acest număr sunt adăugate şi infectările neraportate, atunci totalul infectărilor ar fi de 350 de milioane, reprezentând 77% din populaţia din Uniunea Europeană.

Odată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese din cauza coronavirusului, UE a intrat într-o nouă fază a pandemiei, în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a precizat Stella Kyriakides.

Pregătindu-se pentru această fază mai puţin acută a pandemiei, guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze imunizarea persoanelor încă nevaccinate împotriva coronavirusului, în special a copiilor, a anunţat Comisia Europeană, adăugând totodată că are în vedere planuri pentru dezvoltarea unor noi medicamente antivirale.

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.