Site-ul Poliției Române a fost ținta unui atac cibernetic. Accesul a fost restabilit



ACTUALIZARE. Ofiţerii specialişti din cadrul Poliției Române, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, au remediat situaţia apărută şi au restabilit accesul publicului către site-ul instituției.

La remedierea problemei, au contribuit decisiv specialiști din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă.

Știre inițială:

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române a fost respins sâmbătă, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei, informează instituția prin intermediul unui comunicat.

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

„Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române, (www.politiaromana.ro) conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române.

Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române”, a mai transmis Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România, printre care cel al Guvernului și cel al Armatei. Este vorba despre atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă, susțin oficialii români.

Editor : A.A.



Citește mai mult..