Papa Francisc a glumit despre durerea sa de genunchi, stârnind hohote de râs: „Știți de ce am nevoie? De puțină tequila”



Papa Francisc a glumit cu un grup de preoţi mexicani care l-au întrebat în ce stare se află genunchiul său, după ce suveranul pontif a apărut recent în public într-un scaun cu rotile, din cauza unor dureri. „Ştiţi de ce am nevoie pentru genunchiul meu? De puţină tequila”, a spus Papa, răspunzându-le preoților și stârnind râsetele celor prezenți.

Această conversaţie de câteva minute, filmată de unul dintre preoţii mexicani în timpul audienţei generale săptămânale a papei Francisc de miercurea trecută, a fost postată pe TikTok şi a devenit virală, notează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Papa Francisc, cum este genunchiul tău?”, a întrebat unul dintre preoţi în acest videoclip. „Foarte capricios”, a răspuns papa, referindu-se la durerile care l-au forţat să apară pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile la începutul lunii mai şi să amâne o călătorie în Liban.

Preotul i-a răspuns suveranului pontif: „Îţi mulţumesc pentru zâmbetul tău, pentru bucuria ta de a fi acolo în pofida problemelor tale. Ești un bun exemplu pentru viitorii preoţi”, a mai spus el.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a răspuns din papamobilul său: „Ştiţi de ce am nevoie pentru genunchiul meu? De puţină tequila”, şi toată lumea a izbucnit în râs. „Dacă într-o zi ajungem la Santa Marta, îţi vom aduce o sticlă mică”, i-au răspuns preoţii mexicani, referindu-se la o vizită la reşedinţa papei din Cetatea Vaticanului.

Tequila este o băutură alcoolică produsă în Mexic din planta Agave tequilana.

Acesta nu este prima dată când papa argentinian glumeşte şi îşi arată buna dispoziţie oamenilor care îl salută în timpul audienţei sale generale, mai scrie AFP, citată de Agerpres. Papa Francisc suferă, de asemenea, de dureri la şold, care îi afectează mersul, şi a suportat în iulie 2021 o operaţie la colon

Editor : A.A.



Citește mai mult..