Un irakian afiliat ISIS a încercat să-l asasineze pe George BushUn irakian care avea legături cu organizația teroristă ISIS a încercat să organizeze, din Statele Unite, o tentativă de asasinat a fostului președinte George W. Bush, a anunțat FBI, marți.

Persoana în cauză este acuzată că „a ajutat și a susținut tentativa de omor a unui fost președinte al Statelor Unite”, transmite Biroul Federal de Investigații într-un document făcut public pe site-ul Departamentului de Justiție din cadrul guvernului federal al Statelor Unite.

Atacatorul, Shihab Ahmed Shihab, ajuns în mod legal în SUA, în 2020, locuia în statul Ohio. El a încercat să recruteze alți irakieni și să-i convingă să comită atacul împreună. Shihab a făcut mai multe vizite în Texas, statul de origine al fostului lider de la Casa Albă, unde a încercat să strângă informații despre Bush.

Irakienii în cauză ar fi urmat să fie aduși ilegal pe teritoriul SUA, iar apoi scoși din țară pe la granița cu Mexicul. 

„Complotiștii voiau să îl omoare pe fostul preşedinte Bush pentru că erau de părere că el este responsabil pentru moartea a numeroşi irakieni în urma invaziei din Irak”, se arată în documentul citat.

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.