Istorie neagră pentru Dinamo București. Pentru prima oară, a doua cea mai titrată echipă a României retrogradează din Liga 1 la fotbal


Dinamo Bucureşti a retrogradat din Liga I de fotbal, pentru prima oară în istoria sa de aproape trei sferturi de secol, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare. 

În tur fusese 2-0 pentru clujeni, astfel că Dinamo va evolua din sezonul următor în Liga a 2-a, pentru prima oară de la înființarea clubului, în 1948, spre disperarea suporterilor fideli ai echipei. Mulți dintre ei au plecat cu ochii în lacrimi de pe stadion, duminică seara. Alții, dimpotrivă, au fost furioși, iar dinamovistul Gabriel Torje, de pildă, a fost nevoit să părăsească arena însoțit de stewarzi.

Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

Dinamo a retrogradat în Liga a 2-a de fotbal Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

În meciul din Şoseaua Ştefan cel Mare, Universitatea Cluj a deschis scorul prin Dragoş Tescan (17), cu un şut de senzaţie sub transversală de la circa 30 de metri, surprinzându-l ieşit pe portarul Mihai Eşanu. Dinamo a egalat rapid, însă, prin Vlad Morar (19), la centrarea lui Cosmin Matei, relatează Agerpres.

Dinamo ratase primele ocazii ale partidei, prin Gabriel Torje (8) şi Christian Irobiso (15), înaintea celor două goluri.

”U” Cluj a mai avut o ocazie notabilă, dar Eşanu a respins şutul lui Sergio Ribeiro (21).

În prima repriză, echipa antrenată de Dusan Uhrin jr. a avut şanse de gol prin Torje (22), Andrei Radu (34), blocat in extremis de portarul Andrei Gorcea, şi Baptiste Aloe (34).

În debutul reprizei secunde s-a consumat o fază controversată, dinamoviştii cerând penalty la un contact în careu între Irobiso şi Ioan Filip (52).

Dinamo a avut apoi o bară (59), când Cosmin Matei a trimis un şut-centrare cu efect. Gorcea a respins şutul cu boltă al lui Torje (70), iar apoi a fost aproape de o gafă monumentală la centrarea lui Grădinaru (80). Ahmed Bani a fost imprecis (79), Ivanovski (81, 83) nu a reuşit nici el să marcheze, Torje a ratat din poziţie bună (87), pentru ca ultima ocazie să fie irosită de acelaşi Ivanovski (90+5).

Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani.

Editor : Luana Pavaluca



Citește mai mult..