Justin Trudeau, depistat a doua oară cu COVID



Premierul canadian Justin Trudeau s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de COVID-19, fără a avea totuşi simptome grave, ca în ianuarie.

„Voi urma recomandările de sănătate publică şi mă voi izola. Sunt bine, şi asta datorită vaccinurilor”, a anunțat pe Twitter şeful guvernului canadian, care s-a deplasat săptămâna trecută la Los Angeles pentru Summitul Americilor, alături de alţi circa 20 de lideri.

În cadrul summitului, el a avut o întâlnire bilaterală şi cu preşedintele american Joe Biden.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Este a doua oară în câteva luni când premierul canadian, în vârstă de 50 de ani, este depistat cu COVID-19. La 31 ianuarie, la începutul crizei şoferilor de camion canadieni, a fost plasat în izolare pentru mai multe zile, după un test pozitiv, amintește AFP, preluată de Agerpres.

Trudeau a primit trei doze de vaccin, iar în postarea sa i-a îndemnat din nou pe canadieni să se vaccineze: „Dacă nu aţi făcut-o deja, vaccinaţi-vă. Să ne protejăm sistemul de sănătate şi unii pe alţii”.

Deşi virusul circulă în continuare în Canada, „indicatorii privind activitatea bolii arată semne de reducere a transmisiei în majoritatea regiunilor”, a transmis în urmă cu câteva zile sistemul de sănătate publică.

La scară naţională, rata de pozitivare la testele de laborator de la 25 la 31 mai s-a diminuat în continuare, stabilindu-se la 8,4%.

Editor : B.P.



Citește mai mult..