EMA: Vaccinul Novavax ar trebui să includă o avertizare referitoare la efecte secundare cardiace

[ad_1]

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să includă un avertisment referitor la două afecţiuni inflamatorii cardiace, pe baza unui număr mic de cazuri raportate, informează Reuters.

Afecţiunile – miocardită şi pericardită – ar trebui incluse ca noi efecte secundare în informaţiile referitoare la acest vaccin – Nuvaxovid – a precizat EMA miercuri.

Agenţia a solicitat totodată ca producătorul american de medicamente să ofere informaţii suplimentare asupra riscului producerii acestor efecte secundare.

Luna trecută, EMA a identificat reacţii alergice severe ca potenţiale efecte secundare ale acestui vaccin.

Novavax a sperat că cei care nu au dorit să folosească vaccinurile Pfizer şi Moderna – care se bazează pe tehnologia ARN Mesager – vor prefera produsul său întrucât are la bază o tehnologie utilizată timp de decenii pentru combaterea bolilor, printre care hepatita B şi gripa.

Cu toate acestea, doar circa 250.000 de doze de Nuvaxovid au fost administrate în Europa până în acest moment de la lansarea vaccinului în decembrie, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..