În timp ce unii români primesc apă cu porția din cauza secetei, în București aspersoarele udă haotic tot ce le stă în cale



Capitala irosește apă cu succes. Aspersoarele din sectoarele 3 și 6 udă haotic tot ce le stă în cale. Șoferii se aleg cu mașinile spălate gratuit, iar cei care merg pe trotuar sau prin parc pot face și… un duș rece. Asta în timp ce sute de mii de români au grădinile uscate și primesc apă cu porția doar pentru consum și uz casnic. Am solicitat un punct de vedere de la Primăria Sectorului 3, însă până la această oră nu am primit un răspuns.

Femeie: Sectorul 3 își cam bate joc de apă!
Reporter: Așa se întâmplă mereu?
Femeie: Cam da!

Magda Costache, jurnalist Digi24: Aspersoarele din Sectorul 3 al Capitalei, care au fost montate pentru a uda spațiul verde, fac mai mult de atât. Ele spală mașinile șoferilor care le-au parcat aici, iar dacă vrem să mergem să ne așezăm pe o bancă, nu se mai poate, pentru că deja a fost udată.

Locuitorii de pe bulevardul Theodor Pallady se plâng că aspersoarele stropesc haotic.

Femeie: Sunt defecte, nu le controlează nimeni. Așa curg toată ziua.
Tânăr: Problema asta e de foarte multă vreme, se semnalează regulat, dar nu se rezolvă. Problema e și în partea cealaltă, sunt 5-6 rupte. După mai bine de o lună n-a venit nimeni să rezolve. Asta se întâmplă de ani de zile.
Tânăr: Eu vin de la Dristor pe jos și am văzut două, trei astfel de probleme. E vară, sunt prăfuite mașinile, dar poate apărea rugina mai repede. Bănuiesc că nu toată lumea are mașini mai tinere de 10 ani, poate fi o problemă pentru unii.

Bulevardul Unirii, Sector 3

Muncitorii spun că vin zi de zi să repare aspersoarele de pe Bulevardul Unirii.

Lucrător: Explodează, doamnă. Sunt puse noi acum, dar mai sunt pietre pe dedesubt, de la presiune vibrează pe piatră.
Lucrător: Nu este zi să nu se întâmple chestii d-astea.
Lucrător: Mai vin copiii, se mai joacă, spun că se udă, ei nu știu că le dereglează.

Femeie: Unde e intersecția, foarte multă apă se risipește și-s puse așa de dese că udă și oamenii.

Parcul Drumul Taberei, Sector 6

Risipă de apă se face și în Sectorul 6. De la prima oră a dimineții și până seara, băncile și aleile din Parcul Drumul Taberei sunt spălate și ele.

Primăria spune că aspersoarele sunt reglabile și sunt setate să ude uniform spațiul verde. Însă, din cauză că pistele de biciclete și aleile au forme neregulate, apa poate ajunge și aici.

Primăria Sector 6: Acestea sunt reglate să ude pe o rază de 180 grade, perpendicular aleilor, astfel încât apa să fie distribuită uniform pe spațiul verde. Pentru că forma pistelor de biciclete și a aleilor nu este una regulată, se poate întâmpla ca unele componente de mobilier urban sau anumite porțiuni din pistă de bicilete să fie ușor afectate de funcționalitatea aspersoarelor”.

Editor : Liviu Cojan



Citește mai mult..